Chantal Engelen:

"Deze sociale en biologische crackers komen recht uit het hart"

"Recht uit het hart. Er is eigenlijk geen passendere manier om Kari's Crackers en peasmaker Patrick Roozemond te beschrijven. Kari's Crackers is een sociale onderneming die met hulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de lekkerste, biologische crackers bakt. Met de crackerbakkerij geeft Kari's Crackers mensen die tussen de wal en het schip dreigen te vallen weer een plek", met deze woorden blikt Chantal Engelen van Peas of Me terug op de week die ze doorbracht bij de sociale crackerbakkerij in Heino.

Patrick en Kari hebben elkaar in Amerika ontmoet. Ze besloten op een gegeven moment samen een bedrijf te starten. Kari heeft Noorse roots en het bakken van huis uit meegekregen. Aangezien Patrick door een Pools avontuur ook het bakvirus te pakken heeft gekregen, besluiten ze te gaan experimenteren met een aantal baksels, op zoek naar een kernproduct voor hun nieuwe bedrijf. Ze gaan aan de slag en laten het resultaat keuren door familie en vrienden. De Noorse zadencrackers van Kari winnen en zo gaat Kari's crackers van start. In eerste instantie worden de crackers in eigen keuken gebakken en verkocht bij lokale boerderijwinkels. In 2018 betrekken ze het huidige Kari's Crackers pand in Heino, waar een professionele bakkerij wordt ingericht. Kari’s Crackers wordt hoofdzakelijk gerund door Patrick, aangezien Kari drie dagen per week op school blijft werken.

Vanaf het begin is duidelijk dat Kari's Crackers niet zomaar een crackerbakkerij zal worden. Het bakken van crackers wordt voor Kari en Patrick een manier om mensen aan het werk te kunnen zetten. Hoe meer crackers er gebakken worden, hoe meer arbeidsplekken er beschikbaar zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Nu in 2023 bestaat de bakkerij 6 jaar en werken er 37 mensen. Dit zijn mensen met allerlei verschillende achtergronden. Maar ze hebben allen gemeen dat ze een warme, veilige werkplek nodig hebben waar ze op hun eigen tempo kunnen landen in het werkproces.

Als liefde voor mensen en eten samenkomen
"En die fijne werkplek is Kari’s Crackers zonder twijfel. Als ik binnenkom in het pand waar het kantoor en bakkerij gevestigd zijn, voel ik gezelligheid, warmte en rust. Ik merkte die vibe eerder ook op bij andere sociale ondernemingen, zoals bij peasmakers bakkerij Driekant en wereldgerechten-in-blikmaker Mixblik. Je voelt meteen dat de mens er centraal staat. De sfeer is liefdevol en mensen hebben oprecht interesse in elkaar. Tijdens het plakken van de labels op de crackerzakjes vliegen de vragen me om de oren en de vragen die ik terug stel worden net zo enthousiast beantwoord", aldus Chantal.

Klik hier om het volledige 'peas' over Kari's Crackers te lezen.

Voor meer informatie:
Chantal Engelen
Peas of Me
chantal@peasofme.com
www.peasofme.com

Kari's Crackers
De Weerd 4
8141 BT Heino
0572 745621
info@kariscrackers.nl
www.kariscrackers.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven