"Een heel leuke manier om het werk gedaan te krijgen, brengt een hoop gezelligheid"

De Seizoensarbeiders zijn druk aan het wieden bij Zonnegoed

Tholen - De Seizoenarbeiders zijn deze week voor de tweede week op rij aan de slag bij Zonnegoed in Ens. Volgende week, vanaf 24 juni, gaan ze aan het werk op Warmonderhof. "Op dit moment zijn er 9 mensen van De Seizoensarbeiders aan het werk. De pompoenen zijn vandaag aan de beurt. Ze zijn vanmorgen aan 10 hectare begonnen en ik denk dat ze dit vanavond af hebben. Het lijkt vanavond pas te gaan regenen", vertelt Joost van Strien.

Links de camping, rechts Joost van Strien. Foto's: Chantal Engelen (Peas of Me).

Joost heeft al twee keer eerder met De Seizoensarbeiders samengewerkt. "Het bevalt goed, dit is een heel leuke manier om het werk gedaan te krijgen. Het brengt een hoop gezelligheid. En het is voor onszelf ook luxe, want er wordt drie keer per dag voor ons allemaal gekookt."

Miriam van Bree, bestuurslid bij De Seizoensarbeiders, vertelt dat dankzij De Seizoensarbeiders mensen uit de stad zelf kunnen ervaren hoe het is om bij een biologische boer te werken. "Door middel van een festival-achtige opzet is het overdag hard werken en in de avond ontspannen in de watten gelegd worden", aldus Miriam.

Op de camping.

Ze geeft aan dat er voor dit jaar in totaal drie weken wiedcamping en drie weken oogstcamping op de planning staan. "De oogstcampingweken zijn nog niet ingepland, dat kunnen we pas doen als er iets meer zicht is op het oogstseizoen. Inschatting is nu dat dat september zal worden."

Wieden met de schoffel.

De deelnemers zijn erg enthousiast, geeft Miriam aan. "Het toont echt aan hoe leuk werken in de landbouw kan zijn. Vorige week is Omroep Flevoland langs geweest bij Zonnegoed om een reportage te maken van De Seizoensarbeiders die druk aan het wieden waren. Dit filmpje is ook te zien bij NOS nieuws."

Foto: Chantal Engelen

Aan de eerste 'wiedweek' nam ook Chantal Engelen ('Peasmaker') deel. Zij vertelde op LinkedIn: "Ik sta op de 'weed-camping' op Zonnegoed. Veelal jonge mensen kamperen op de boerderij om te helpen met onkruid wieden. Want bij biologisch kun je niet spuiten dus onkruid gaat er handmatig uit. Zo'n camping is niet perse de meest effici├źnte weg van arbeid organiseren. Maar Joost vindt het belangrijk om mensen te betrekken bij wat hij doet, dus dit past daarbij."

"Naast voor veel zweetdruppeltjes, zorgt het tropische weer ook voor een echt vakantiesfeertje. Wieden gebeurt volgens het tropenrooster: in de middag vrij en in de avond nog even het land op."

Voor meer informatie:
Miriam van Bree
De Seizoensarbeiders
06 46370784
miriam@breedeblik.nl
www.deseizoensarbeiders.nl

Joost van Strien
Zonnegoed
Oud Emmeloorderweg 34
8307 RA Ens
06 17234866
joost@zonnegoed.nl
www.zonnegoed.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven