's Morgens drie Agrifirm-lezingen

Demonstratie groenbemestermengsels tijdens BioVelddag 2023

Agrifirm organiseert in de ochtend voorafgaand aan de BioVelddag van BioAcademy de Agrifirm-lezingen. 's Middags zijn bezoekers welkom in de stand en op het demoveld van Agrifirm.

De Agrifirm-lezingen
Mineralen in de melkveehouderij – Ruud Hendriks (Warmonderhof)
Mineralen zijn een steeds schaarser en duurder goed. In de lezing 'Mineralen in de melkveehouderij' gaat Ruud Hendriks in op benutting van mineralen in het veld en de mineralenvoorziening van de biologische landbouw wanneer 100% biologische grondstoffen en kringlooplandbouw met elkaar worden gecombineerd. Voor hot topic stikstof is het mooie dat biologische landbouw de verandering van 'probleem' naar 'oplossing' in zich heeft.


Het tHet BioTeam van Agrifirm op de BioVelddag 2022

Levensduur van witte klaver in grasland verlengen - Nick van Eekeren (Louis Bolk Instituut)
Witte klaver blijft de motor van het biologische melkveebedrijf op minerale gronden. Met de leeftijd van grasland neemt de bodemkwaliteit toe en daarmee het stikstofleverend vermogen van de grond. Deze stikstoflevering zorgt dat het gras harder gaat groeien en meer concurreert met witte klaver. Met een lager klaveraandeel wordt echter het risico groter dat witte klaver helemaal wegvalt, met name met de droge zomers van afgelopen jaren. Als witte klaver uit het grasland verdwijnt wordt er dan ook vaak de ploeg ingezet en opnieuw ingezaaid. Vanuit opbouw van organische stof en voor het bodemleven is dit ongewenst. Dit noemen we ook wel de spagaat van de biologische melkveehouderij; de sector wil witte klaver en een betere bodemkwaliteit, maar het ene staat het andere in de weg.

Biologische markt analyse – Hans-Christoph Behr (Agrarmarkt Informations-GmbH)
Biologische markt analyse: Biologische groenten in Duitsland en andere EU-landen. Verschillende inzichten door middel van consumentenonderzoeken en trends.

Demonstratie groenbemestermengsels
De juiste keuze voor een goede groenbemester is niet altijd even makkelijk. Welke groenbemester past het beste in mijn bouwplan? Wat zijn de voordelen (en nadelen) van verschillende mengsels? Hoe haal ik maximaal rendement uit mijn groenbemesters?

Bezoekers krijgen op de BioVelddag verschillende Agrifirm-mengsels zien. "Daar hebben we als BioTeam van Agrifirm alle ruimte en tijd om verder te praten over de keuzemogelijkheden die passen bij jouw bedrijf. Ook horen we graag van je welke groenbemestermengsels voor jou de meeste toegevoegde waarde hebben. We nodigen je van harte uit om te komen praten over en kijken naar onze groenbemesters, bijvoorbeeld de Compleet 3.0 Bio of Bodengare öko", meldt Agrifirm.

De demo start direct om 13.00 uur. Dus kom op tijd als je samen met het BioTeam naar de groenbemesters op het demoveld wilt kijken. Verder zijn de medewerkers van Agrifirm de hele middag aanwezig op de stand.

Wanneer: 5 juli 2023, 13.00 uur
Waar: Elandweg 84 in Lelystad (er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein)

Klik hier voor aanmelden (tot en met 30 juni) en het programma.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven