Blog Michaël Wilde:

"Mijn persoonlijke missie? Eén miljoen bio ambassadeurs!"

Bionext directeur Michaël Wilde is op persoonlijke missie. Hij wil 1 miljoen bio ambassadeurs werven. Dit door gebruik te maken van het ripple effect. De tienduizenden Nederlanders die nu al overtuigd en volop bio kopen, kunnen een beweging starten. Lees hieronder zijn blog:

Toen ik eind 2019 aan de slag mocht gaan bij de leukste ketenorganisatie van Nederland, stelde ik mijzelf een persoonlijke missie. Ik wil namelijk samen met jullie 1,000,000 biologische ambassadeurs werven. Ik leg het even uit:

Om er voor te zorgen dat steeds meer boeren in Nederland (en daarbuiten) omschakelen naar een biologische productiewijze is het belangrijk dat de markt een behoorlijke boost krijgt. Er zijn veel redenen waarom deze achterloopt (zie eerdere K.A.K. blog ) maar de belangrijkste is een gebrek aan kennis over de meerwaarde van biologische producten waardoor de Nederlander (nog) niet bereid is om massaal voor biologisch te kiezen.

Wij moeten dus Nederland gaan enthousiasmeren voor het biologische verhaal en dat kan volgens experts het beste via je eigen vriendenkring. Maar liefst zevenenzeventig procent van online respondenten vertrouwen de aanbevelingen van vrienden en familie (volgens marktonderzoekbureau Nielsen).

Samen met de naar mijn schatting tienduizenden Nederlanders die al volop, en uit overtuiging bio kopen, wil ik dus optimaal gebruik maken van het 'ripple effect'. Als al die tienduizenden mensen nu eens op hun werk, tijdens de buurtbbq of in hun hardloopclub wat vaker expliciet zouden vertellen over hun keus voor bio… dan kunnen we echt iets in beweging brengen – een beweging die steeds verder gaat en groter wordt door de enthousiaste verhalen van ambassadeurs. Om een bevlogen Bio Ambassadeur te worden is het natuurlijk van groot belang dat je een goede basiskennis hebt over deze vorm van toekomstbestendige systeemlandbouw. Ook moeten deze ambassadeurs kunnen vertellen hoe de biologische landbouw een onderdeel is van de oplossing rondom thema's als biodiversiteitsverlies, klimaatopwarming, bodemuitputting, watervervuiling, gezondheid, dierenwelzijn et cetera.

Mijn missie komt deze maand een stapje dichtbij, want wij lanceerden 1 juni een prachtige informatieve website rondom het biologische keurmerk mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse overheid. De website is wat mij betreft de perfecte plek om kennis op te doen, voor zowel de beginnende bio-consument als mensen die specifieke vragen hebben over bio: www.biologisch-keurmerk.nl.

Voor iedereen die wel deze blog leest en later de website gaat bezoeken, even tien leuke weetjes die je kan delen met je vrienden en familie bij de eerst volgende verjaardag/borrel /wandeling/BBQ.

Wist je dat...

  1. Door te kiezen voor biologisch je ervoor zorgt dat ons grond- en oppervlaktewater schoner blijft?
  2. Volgens de Verenigde Naties biologische landbouw een belangrijke manier is om een groeiende wereldbevolking te voeden?
  3. De biologische melkveehouderij 50-70% minder stikstof uitstoot?
  4. Biologische veehouders 55% minder dierenartskosten hebben?
  5. Biologische boeren over het algemeen gelukkiger zijn? (Blijkt uit dit rapport)
  6. Op biologische boerderijen er 30-50% meer biodiversiteit is?
  7. Doordat biologische boeren en telers geen kunstmest gebruiken, de C02 uitstoot aanzienlijk lager is dan bij de gangbare buurman?
  8. In biologische groenten, fruit en granen 20-40% meer antioxidanten zitten?
  9. De biologische sector geen voorstander is van Gentech/CrisprCas?
  10. Het fundament van de biologische landbouw gebaseerd is op de waarden van Zorg, Ecologie, Gezondheid en Eerlijkheid (ZEGE)?

Breng jij de hapjes mee voor je volgende borrel of BBQ? En ga eens het gesprek aan… zo word je ook ambassadeur voor bio.

Dank dat je een bijdrage wil leveren aan deze missie!


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven