Open dag georganiseerd door ProNatura in Rungis

"We hebben ervoor gekozen om opnieuw in ons biologische aanbod te investeren"

Op donderdag 1 juni heeft ProNatura (onderdeel van de Organic Alliance Groep) op de MIN markt van Rungis een open dag georganiseerd. De open dag was voor de klanten en partnertelers van het bedrijf (MédiTerraBio, DOUAR DEN en BIOBREIZH) de perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen, en voor de mensen van het bedrijf zelf een mooie gelegenheid om de fusie van de twee locaties, de oprichting van een zone voor gedroogd fruit en de huidige en toekomstige ontwikkelingsplannen, waaronder de versterking van oude en de oprichting van nieuwe toeleveringsketens, te presenteren.

"Door onze klanten erbij te betrekken, kunnen we alle elementen van onze expertise laten zien: die op het gebied van sortering, die op het gebied van voorraadrotatie, die op het gebied van kwaliteitsselectie en versheid en die op het gebied van verzending. Het doel hiervan is om onze overtuigingen te bevestigen en om onze telers en klanten dichter bij elkaar te brengen, zaken die wij van essentieel belang vinden."

Pierrick Leroux (midden), algemeen directeur van ProNatura en voorzitter en CEO van Organic Alliance, omringd door twee telers van MédiTerraBio.

Klanten en telers blij
"Wat belangrijk was, was dat we onze klanten konden ontmoeten op een belangrijke locatie." De Open Dag werd zeer goed ontvangen door zowel onze klanten als onze telers. "Wij konden onze banden met telers versterken en hun expertise bij onze klanten onder de aandacht brengen."

"Omdat ze de afgelopen maanden via onze aanbiedingen hebben gezien dat de situatie op de markt nogal traag was, hebben we voor de tegenovergestelde aanpak gekozen door de markt de kans te geven terug te veren met meer producten en meer plateaus. Dit alles past bij de strategie die we willen implementeren: meer keuze en meer variatie, dus iedereen was aangenaam verrast en tevreden."

De feedback van de institutionele klanten van de MIN markt van Rungis was ook heel positief. De Open Dag werd nog eens extra speciaal door een bezoek van Stéphane Layani, voorzitter van de markt van Rungis, die onze dynamiek en onze wens om, in plaats van te desinvesteren in ons biologische aanbod, erin te herinvesteren erg waardeerde. Gezien de huidige context hadden we geneigd kunnen zijn om te in ons biologische aanbod te desinvesteren, maar we hebben er juist voor gekozen om fors te investeren in Les Halles Bio."


Dominique Batani, Pierrick Leroux en Stéphane Layani

Samenvoeging complementaire verkoopafdelingen
In maart van dit jaar heeft ProNatura de verkoopafdelingen samengevoegd. De nieuwe organisatie "werkt perfect", aldus Pierrick Leroux. "Aanvankelijk hadden we de ochtendmarktactiviteit met behulp van een speciaal bijgevoegd magazijn gescheiden van de middagverzendactiviteit." Deze scheiding had zo zijn voordelen, maar ook zijn beperkingen, vooral op het gebied van voorraadbeheer. "We hadden de afdelingen rond deze volumes gestructureerd, maar realiseerden ons dat we zonder producten kwamen te zitten voor onze klanten."

De twee complementaire afdelingen zijn daarom nu samengevoegd. "We beginnen voortaan met de marktactiviteit, die om 10 uur 's ochtends eindigt en wordt gevolgd door 1 uur om de voorraden aan te vullen en de werkruimte schoon te maken en vanaf 11 uur beginnen we met verzenden. Het feit dat het voorraadbeheer is geoptimaliseerd zorgt ervoor dat we voortaan een beter aanbod kunnen aanbieden. De voordelen van deze reorganisatie werden snel duidelijk. "Zonder extra acties te hebben hoeven organiseren, hebben we dankzij het betere aanbod dat we onze klanten elke dag aanbieden onze verkoop flink zien groeien."


ProNatura met partner BioBreizh

Gedroogd fruit promoten met een speciale ruimte
De Open Dag was voor ProNatura ook een goede gelegenheid om de nieuwe afdeling voor gedroogd fruit in te wijden. Volgens Pierrick Leroux worden deze producten vanwege hun voedingswaarde steeds populairder en verdienen ze het om verder te worden ontwikkeld. Terwijl het assortiment gedroogd fruit bijzonder goed ontwikkeld is in speciaalzaken en supermarktafdelingen, is dit op de MIN markt van Rungis nog steeds onderbenut. Deze situatie kan worden verklaard door een gebrek aan zichtbaarheid. "Het probleem zit 'm in het feit dat gedroogd fruit altijd verpakt is, iets dat logisch is vanuit hygiënisch oogpunt, maar niet vanuit commercieel oogpunt: mensen kunnen het gedroogd fruit daardoor niet zien."

"Door voor gedroogd fruit een speciale ruimte te creëren, kunnen we het assortiment verbeteren en het aan onze klanten in Rungis aanbieden. We willen hen aanmoedigen om met uitzonderlijke producten te werken, zoals we dat ook doen met andere producten als onze Turkse vijgen of Algerijnse dadels."

ProNatura investeert in biologische producten
"Wij geloven in biologische producten", vertelt Pierrick Leroux. Ongeacht de stormen waar het bedrijf mee te maken heeft gehad en die het nog steeds moet doorstaan, is ProNatura vastbesloten om tegen de huidige trend in biologische producten te blijven ontwikkelen. "We willen onze bestaande toeleveringsketens niet alleen versterken en consolideren, maar ook nieuwe opzetten. Het land verandert, de consumptie ontwikkelt zich voortdurend en nieuwe mogelijkheden dienen zich aan." Met dit in gedachten wil ProNatura aan veelbelovende nieuwe kanalen werken als de perziken en nectarines van Plaisirs du Verger, die nu hun tweede seizoen ingaan. "We willen onze klanten fruit van hoge kwaliteit aanbieden, een selectie van smakelijke, zoete rassen, op het juiste moment van de boom geplukt, zodat consumenten ervan kunnen genieten op het moment dat ze rijp zijn."

Volgens Pierrick Leroux is dit een "echte gok" op een markt in moeilijkheden, verergerd door een inflatoire context. "We willen laten zien dat het bij biologische producten vooral over kwaliteit en smaak gaat." ProNatura wil echter ook nog een stap verder gaan. Het bedrijf heeft zich namelijk bovendien ten doel gesteld om biologische producten voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. "We zien het als onze verantwoordelijkheid om het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken om goede kwaliteitsproducten te consumeren die geteeld zijn volgens onze waarden."

Voor meer informatie:
ProNatura
11 Av. des Savoies Bâtiment D6
94150 Rungis, Frankrijk
Tel.: +33 (0)1 41 76 17 60
pronatura.com
organic-alliance.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven