Biologische sapproducent uit Calabrië groeit tegen de trend in

In de Zuid-Italiaanse regio Calabrië bevindt er zich een klein familiebedrijf, gerund door drie dynamische vrouwen, dat met de ingrediënten zon, lucht, water en veel passie sinds 1987 voornamelijk clementines teelt. Op de vruchtbare gronden van het bedrijf BioSmurra worden citrus en olijven geoogst. Van de clementines en mandarijnen wordt ook sap gemaakt dat sinds 2017 op de markt wordt gebracht onder een eigen merk.

"We zijn er samen met andere ethische telers van overtuigd dat verandering in de tuinbouw op het veld en aan tafel tot stand komt, met lekker, schoon en eerlijk eten. Daarom telen we de producten bij voorkeur op een biologische manier, gebruikmakend van de good practices die we hebben geërfd uit het verleden en met oog voor de waardigheid van mens en werk. Wat de alchemie compleet maakt, is de wisselwerking tussen het microklimaat, de vruchtbaarheid van het land en de wil om steeds te innoveren. We blijven koppig dromen en elke dag spannen we ons in om een kritische en verantwoorde consumptie mogelijk te maken, uitgaande van de identiteit en de duurzame ontwikkeling van onze regio. Dat doen we samen met andere milieuvriendelijke bedrijven die samen een netwerk vormen", zegt Cristiana Smurra, eigenares van het familiebedrijf BioSmurra.

"We focussen op een duurzame teelt en op een kritische consumptie, twee aspecten die ons na aan het hart liggen en die we hopen te delen met steeds meer telers en consumenten. Daarom hebben we besloten om een netwerk op te zetten met andere kleinschalige ethische telers bij wie we onze voorraden betrekken tegen de juiste prijs. We proberen telkens de hele oogst te benutten en verspilling te voorkomen, met het oog op een circulaire economie. We creëren ook banen en dragen dus bij aan de economische ontwikkeling van de regio. Het moreel van degenen die in de solidaire economie werken – dit is althans onze ervaring – is overigens buitengewoon hoog."

"Ons hoofdproduct is vers fruit en vervolgens sappen op basis van clementines, met of zonder toevoeging van ander citrus: bergamot, lime, citroen, sinaasappel, enz. Vergeleken met de neergang van de biologische markt zijn wij tegen de trend in blijven groeien. De opofferingen die we ons getroosten zien we steeds terugbetaald en als het product geen topkwaliteit is, verkopen we het niet. Ons mantra is: "geen woorden, maar daden". Zo zijn onze prijzen niet onderhevig aan marktschommelingen, hoewel de citrusvolumes dit jaar bijvoorbeeld aanzienlijk zijn gedaald in vergelijking met vorig seizoen. Onze producten worden simpelweg gewaardeerd door de bewuste consument. Verenigd zijn in een netwerk met eenduidige doelstellingen impliceert concrete gebaren, enkele verzakingen en het op een verantwoordelijke en misschien zelfs visionaire manier bewandelen van een gemeenschappelijke weg."

40% van de productie wordt op de markt gebracht in Italië en 60% in Frankrijk, België, Duitsland en Zwitserland, ook via het Siciliaanse consortium Le Galline Felici en andere biologische coöperaties. Het bedrijf beschikt over 60 hectare, waar voornamelijk citrus wordt geteeld. De sappen zijn 100% natuurlijk, zonder toevoeging van suikers en conserveringsmiddelen.

Voor meer informatie:
Biosmurra

Villaggio S. Chiara, 1
Loc. Rossano Scalo
87067 Rossano (CS) - Italië
Tel: +39 327 3456731 (Cristiana)
Tel: +39 349 6740506 (Marina)
biosmurra@gmail.com
www.legallinefelici.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven