Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding

Het was een educatieve week voor Yarrah. Afgelopen dinsdag heeft Arthur Hartman, samen met zes dierenartsen uit diverse landen die aan een universiteit in België studeren, een van de productielocaties van Yarrah bezocht. "De dierenartsen hebben van dichtbij gezien hoe biologisch honden- en kattenvoer in blik wordt gemaakt wordt. Het was heel interessant voor hen om te zien wat daar allemaal aan vooraf gaat", vertelt Arthur.

In dezelfde week hebben Daan van der Mooren en Arthur Hartman ook een presentatie gegeven op de Aeres Hogeschool in Dronten. De presentatie had de toepasselijke titel “Don’t panic, It’s Organic”. Arthur legde uit waarin Yarrah verschilt van een regulier petfood merk. Zo auditen ze bij Yarrah tot aan de biologische boer en onderzoeken ze zelfs het voer dat de biologische kippen eten op glyfosaat en GMO. "Verder dan dat kan je toch niet gaan zou je denken? Op deze manier waarborgt Yarrah dat een product volledig biologisch is." Daan vertelde vervolgens hoe een nieuw product tot stand komt en hoe Yarrah dit in de markt zet.

Het doel van de week was bewustzijn creëren bij de nieuwe generaties dierenartsen en studenten. "Het is belangrijk om het verhaal te vertellen over wat biologisch voer met een dier kan doen. Het streven van Yarrah is dat een dier bij voorkeur niet naar de dierenarts hoeft en daar draagt goed biologisch voer aan bij. Daarnaast is er ook veel verteld over de term “biodiversiteit” en waarom Yarrah hieraan bijdraagt. Kortom, het was een interessante en leerzame week!"

Voor meer informatie:
Yarrah
info@yarrah.com
www.yarrah.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven