Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groningen bouwt langste ongemaaide grasmat van Nederland

Inwoners die meededen aan de 'Maai Mei Niet' actie van Duurzaam Groningen, het duurzaamheidsplatform van de gemeente Groningen bouwden samen de langste ongemaaide grasmat van Nederland.

Meer dan 260 deelnemers deden mee en hebben zo samen met de gemeente een oppervlakte van zo'n 96 voetbalvelden niet gemaaid. Na afloop stuurden deelnemers een foto in van hun ongemaaide grasmat en bouwden zo mee aan de langste digitale grasmat ooit in Nederland. Ook maakten zij kans op een ludieke tuinstoel met daarop de tekst: 'Red de planeet op je luieā€¦' De video is te bewonderen op de website en social mediakanalen van Duurzaam Groningen.

Door niet te maaien of minder te maaien komen er meer plantensoorten en daarmee insecten en bijen terug. Wethouder Kirsten de Wrede: "Een maand niet maaien kan voor wel tien keer meer bijen zorgen. En die bijen zijn belangrijk voor zo'n zestig procent van onze voedselgewassen. Daarnaast zorgt langer gras voor minder droogte en warmte. Zo zitten we er dus koeler bij deze zomer."

De gemeente Groningen en Duurzaam Groningen steunen met deze actie het landelijke initiatief Maai Mei Niet.

Publicatiedatum: