BUMI overgedragen aan De Hobbit

Tholen - BUMI is op 1 mei officieel overgedragen aan De Hobbit. Beide bedrijven werkten de afgelopen jaren al nauw samen. Mede daardoor was er voor BUMI-oprichters Daan Schillemans en Florian Rath eigenlijk geen andere partij denkbaar om het stokje aan over te geven. BUMI staat voor traditionele vegaproducten in een modern en biologisch jasje (tempeh en seitan).

Florian: "Het was echt het juiste moment om deze keuze te maken. Dit is een heel goede ontwikkeling, zowel voor BUMI als voor Daan en mij. We kennen de Hobbit al heel goed. Wat dat betreft is het een heel logische zet om BUMI door De Hobbit verder uit te laten doorontwikkelen. De Hobbit is een enorm intrinsiek gemotiveerde partij. Dat was ook de reden dat we in eerste instantie al voor de productie bij hen uitgekomen zijn. Het core team van het bedrijf is heel trouw. Verschillende mensen zijn daar al ontzettend lang werkzaam. Wij hebben de samenwerking met de Hobbit al die jaren als één van de hoogtepunten gezien. Dus als je het hebt over je kindje overdragen, dan had ik dit niet liever aan een andere partij gedaan."

Astrid Dossche vertelt namens het in Maldegem (België) gevestigde De Hobbit dat ze BUMI als een mooie aanvulling op het aanbod zien. "We gaan hun missie en visie met veel enthousiasme verder uitdragen. We zijn nu volop bezig met de laatste elementen van de overdracht. Het scheelt enorm dat wij de productie al in handen hadden, dus het komt meer neer op een merkoverdracht. En we kennen Daan en Florian al jaren, dus we weten precies wat we aan elkaar hebben."

Florian geeft aan dat het een uitdagende tijd is geweest. "De plantbased categorie is naar mijn mening een beetje oververhit geraakt. Ook maakten alle prijsstijgingen het er natuurlijk niet eenvoudiger op." Sinds een paar weken is Florian dus niet meer dag in dag uit met BUMI bezig. Een hele overgang? "Het voelt eigenlijk niet eens zo gek. Ik ben er al aan gewend. Dat komt misschien ook omdat er direct andere dingen op mijn pad zijn gekomen. Ik verwacht nog wel iets te gaan ondernemen. Zo hoop ik start-ups verder op weg te kunnen helpen bijvoorbeeld."

Op LinkedIn maakte Florian de overdracht van BUMI op deze manier wereldkundig.

Voor meer informatie:
Florian Rath
floriannl@pm.me 
www.bumiorganics.com 

Astrid Dossche
De Hobbit
Nijverheidslaan 7-9
9990 Maldegem
+32 50717020
astrid@hobbit.be  
www.hobbit.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven