Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru

Fairtrasa heeft met trots de benoeming aangekondigd van Ramon Alcedo als nieuwe directeur van Fairtrasa Peru S.A. Dit bedrijf maakt deel uit van de Fairtrasa Group, een verticaal geïntegreerde wereldwijde teler, exporteur en importeur van biologisch vers fruit,
met vestigingen in Latijns-Amerika.

De plaatselijke vestigingen van Fairtrasa bieden een op maat gemaakte combinatie van opleiding, financiering en ondersteuning aan kleinschalige familietelers, om hen in staat te stellen succesvolle, gecertificeerde, biologische agro-ondernemers te worden en de armoedespiraal te doorbreken.

Alcedo heeft uitgebreide ervaring in dit soort werk. Met diploma's in agronomie, projectmanagement en landbouwinvesteringen was hij de eerste helft van het afgelopen decennium algemeen directeur van een traditioneel Peruaans tuinbouwbedrijf. De afgelopen vijf jaar gaf hij leiding aan de activiteiten van de Smallholders' Division van Bananica.

Bananica, met eenzelfde visie als Fairtrasa, ondersteunt kleinschalige telers bij de toepassing van regeneratieve biologische teeltmethodes en helpt hen hoogwaardige markten betreden. Alcedo heeft een goede reputatie in het helpen van kleine telers om de kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid van hun productie te verbeteren, evenals de sociaaleconomische omstandigheden voor honderden telers en hun gemeenschappen in zijn geboorteland Peru.

Hij komt bij Fairtrasa werken op een moment dat het bedrijf heeft besloten verder te gaan dan de standaard biologische eisen en is overgestapt op geavanceerde regeneratieve tuinbouwmethoden. Zo willen ze de bodemgezondheid voor toekomstige generaties behouden en de klimaatbestendigheid van de telers te verbeteren. Tegelijkertijd is het bedrijf begonnen aan een ambitieus uitbreidingsplan, waarbij het Peruaanse Fairtrasa-kantoor ernaar streeft een veel grotere groep telers ondersteuning en exportkanalen te bieden.

Alcedo heeft een ongeëvenaarde gecombineerde expertise in zowel de duurzame tuinbouw als de ontwikkeling van telers en is daarom de beste persoon om Fairtrasa Peru te helpen snel vooruitgang te boeken in de richting van haar doelstellingen.

"Peru heeft ons altijd na aan het hart gelegen en we zijn verheugd dat we met Ramon een zeer bekwame leider hebben om Fairtrasa Peru naar het volgende niveau van groei en impact te tillen," zegt het managementteam van de Fairtrasa Group, Franklin Ginus en Jorge Angela.

Voor meer informatie:
Fairtrasa
Tel: +41 44 440 7878
info@fairtrasa.com 
www.fairtrasa.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven