Grote verliezen in Letse fruitteelt vanwege voorjaarsvorst

Volgens vertegenwoordigers van de Letse vereniging van landbouwcoöperaties (LLKA) lopen de verliezen als gevolg van de voorjaarsvorst in het land op tot ongeveer 10 miljoen euro. Vertegenwoordigers van de organisatie zeggen dat de fruitsector in de huidige situatie steun van de staat nodig heeft, omdat het verlies aan inkomsten uit de oogst verstrekkende gevolgen zal hebben voor de ontwikkeling van de hele sector.

LPKS BIO Berries Latvija bestuursvoorzitter Gundars Kārkliņš verklaarde dat als de sector zich niet voorbereidt op de oogst van volgend jaar, de lokale en buitenlandse klanten het meest zullen verliezen. "Het is noodzakelijk om te investeren in het herstel van de fruitgaarden. De investeringen lopen op tot enkele duizenden euro's per ha. Bovendien zullen de gevolgen langdurig zijn, want het kan jaren duren voordat we het verloren marktaandeel van Letland kunnen terugwinnen", aldus Kārkliņš.

Rolands Feldmanis, directeur-generaal van LLKA, benadrukte dat de reactiesnelheid van het Letse ministerie van Landbouw bij de toekenning van overheidssteun doorslaggevend zal zijn voor de snelheid waarmee de fruitsector zich herstelt.

Bron: bnn-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven