Franse regering trekt 50 miljoen euro extra uit voor biologische landbouw

De Franse minister van Landbouw heeft afgelopen week een extra bedrag van 50 miljoen euro aangekondigd voor rechtstreekse steun aan de biologische landbouw. Dit is beter dan de 10 miljoen die al was toegekend, maar het is volgens de belangenorganisatie Confédération Paysanne nog steeds niet genoeg voor de producenten om de crisis door te komen. Voor de burgers en het milieu verdient het werk van de biologische boeren en telers op lange termijn steun in de vorm van een krachtig overheidsbeleid, zo stelt de organisatie.

Ook steun voor omschakelaars
Dit plan komt bovenop de eerste toezegging van 10 miljoen euro die in maart werd bekendgemaakt. Dat leidde tot protest van de biologische sector die dit bedrag ruimschoots ontoereikend vond. "We mogen niet dezelfde fouten maken bij de uitvoering hiervan. Deze keer mag geen enkel biologisch bedrijf in moeilijkheden worden vergeten. Dit plan mag jonge boeren en telers die steun krijgen voor de omschakeling naar de biologische landbouw, niet uitsluiten, evenmin als de kleine producenten. Bovendien moet worden gewaakt over de criteria en de samenhang van de documenten die nodig zijn om steun te ontvangen."

Bron: Confédération Paysanne 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.