Biologische rozen voor het Vredespaleis

Biologische Rozenkwekerij de Bierkreek werd in 2022 verrast met een vraag vanuit de tuindienst van het Vredespaleis in Den Haag. Of zij ook iets voor hen konden betekenen met de aanleg van een nieuwe rozentuin. Na een grondige en deskundige voorbereiding, is het rosarium zojuist aangeplant en klaar voor een kleurrijk seizoen.

Ontwerp rosarium
"Al gauw bleek het maken van het 'ontwerp' niet zo spannend: dat bestond namelijk al; de kleur en locatie lag al vast", meldt rozenkweker Hans van Hage. "De vraag was vooral gericht op de aanleg met nieuwe, sterke gezonde soorten, liefst biologisch geteeld. Na een aantal bezoeken en adviezen, kregen wij in september 2022 de opdracht."

Start in november 2022
"In november/december 2022 zijn de rozen in hergebruikte zes liter potten opgepot. Inderdaad in grote zes liter potten, met een maximale ruimte voor de wortelkluit. En opgepot in biologische potgrond mét vruchtbaar bodemleven. De keuze voor rozen in pot is heel bewust gemaakt, omdat op die manier de planten een voorsprong krijgen. De robuuste kluit bevat alle goede schimmels en bodemleven die nodig zijn voor een gezonde en krachtige groei."

Realisatie in mei 2023
Begin mei was het zover: bijna 2.500 opgepotte rozen gingen op reis naar Den Haag. "In een paar dagen tijd werd het rosarium aangeplant en ziet het er heel anders uit!. Uiteindelijk moeten de kantopsluiting van de paden en de heggetjes het geheel afmaken, maar binnenkort zullen de eerste biologisch gekweekte rozen bloeien in het rosarium van het Vredespaleis in Den Haag. En dát vinden wij een hele eer", aldus de kweker uit IJzendijke.

Voor meer informatie:
Biologische Rozenkwekerij De Bierkreek
info@bierkreek.nl 
www.bierkreek.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.