Uitgebreid gesprek met Han van Nieuwland (Wessanen) op BNR Nieuwsradio

"Ik verwacht dat de wil om biologisch te eten doorgroeit"

Zijn klanten nog bereid jouw biologische producten te kopen als de prijzen voor voedsel door het dak gieren? In 'De Top van Nederland' op BNR Nieuwsradio voerde presentator Thomas van Zijl een uitgebreid gesprek met Han van Nieuwland, general manager bij voedingsmiddelenbedrijf Wessanen Benelux. 

Han reageert op LinkedIn als volgt: "Altijd trots om over de koers van ons bedrijf Ecotone Wessanen Benelux (B Corp) te mogen vertellen en onze visie op de biologische markt. Dank voor de uitnodiging."

Allereerst ging het over de eventuele stap naar 100% plantaardig. Han zegt onder meer dat er een grote verandering moet worden aangebracht in de manier waarop wij ons voedsel produceren en eten. Hij geeft verder aan te verwachten dat de vraag naar biologisch weer verder door zal groeien wanneer de economische situatie stabiliseert. En over de groei van biologisch: "Als we richting double digit gaan, hebben we al een verdubbeling in Nederland en dan mag je al heel trots zijn als we dit kunnen realiseren voor 2030." Natuurlijk komt in het gesprek ook de structuurwijziging in 2019 aan bod (Wessanen ging van beursgenoteerd naar private equity). 

De presentator vraagt ook nog naar eventuele nieuwe overnameplannen om zo aan het marktaandeel te werken: "Ik zoek nu in het lijstje in de binnenzak van je jas. Staan er nog bedrijven op?" 

Klik hier om de aflevering te beluisteren.

Bron: BNR Nieuwsradio 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.