Alnatura in Darmstadt heeft beste biologische groenten- en fruitafdeling van Duitsland

De beste biologische groenten en fruit van Duitsland is te vinden in Darmstadt. De winkel Alnatura Super Natur in de Heidelberger Straße heeft de beste groenten- en fruitafdeling van Duitsland en kreeg op 4 mei 2023 voor de tweede keer de Deutscher Fruchtpreis in de categorie biologische markt.

Lokale aanvoer
De jury waardeerde vooral het feit dat de groenten en fruit van Alnatura voor 100 procent biologisch geteeld zijn en zelfs uit de directe omgeving komen: onder andere van de Eichwaldhof in Darmstadt en de Pilzhof Löcke in Büttelborn. De meeste groenten en fruit zijn bovendien Demeter, Bioland of Naturland gecertificeerd.

In plaats van de gebruikelijke invoer uit het Middellandse-Zeegebied biedt de Alnatura Super Natur markt gedurende negen maanden van het jaar ook biologische tomaten, biologische paprika's en biologische komkommers aan uit de omgeving van de Bodensee. Luchtvracht is bij Alnatura principieel taboe.

Beeld: Thommy Mardo, Alnatura

Avocado en kaki per gewicht verkocht
Nog een bijzonderheid in het groente- en fruitassortiment: avocado en kaki worden per gewicht verkocht en niet per stuk zoals in de handel gebruikelijk is. Klanten kunnen dus zelf kiezen welke maat ze nodig hebben. Het voordeel voor de telers: zij kunnen ook kleinere en grotere producten die niet aan de handelsnorm voldoen op de markt brengen.

Onverpakt en zonder plastic
Bij Alnatura is 90 procent van de groenten en fruit onverpakt. Daarmee zet de biologische retailer een belangrijke koers uit voor de vermindering van plastic afval. Drie jaar geleden was het bedrijf de eerste retailer die plastic wegwerpzakjes voor groente en fruit volledig afschafte.

De Deutscher Fruchtpreis wordt uitgereikt door de "Rundschau für den Lebensmittelhandel" en het "Fruchthandel-Magazin". Voorwaarden voor de prijs zijn een uniek assortiment groenten en fruit, regionale producten, de diversiteit van het assortiment, deskundig advies van het personeel en creativiteit en inventiviteit bij de presentatie van het assortiment.

Voor meer informatie: www.alnatura.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.