Vogelgriep slaat toe bij honderden meeuwen in Onlanden en Zwarte Meer

De vogelgriepuitbraak in het Groningse natuurgebied De Onlanden breidt uit. Natuurmonumenten probeert zo veel mogelijk dode vogels uit het gebied weg te halen, in de hoop de uitbraak te beteugelen, zo meldt RTV Noord. Momenteel zijn vooral kokmeeuwen en sterns het slachtoffer. Het broedseizoen maakt het extra gevaarlijk. Er zitten circa 800 broedparen van kokmeeuwen in het gebied. Sternkolonies zitten bovendien  heel dicht op elkaar, waardoor ze elkaar zeer snel kunnen besmetten. 

Ook in het Zwarte Meer bij Kraggenburg zijn er honderden meeuwen gestorven door, hoogstwaarschijnlijk, de vogelgriep, zo schrijft Omroep Flevoland. Volgens Jelle Boontje van onderzoeksinstelling Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) is deze variant van de vogelgriep zo besmettelijk dat de conclusie wel getrokken kan worden dat alle gevonden meeuwen er aan zijn bezweken. "Uiteindelijk is het aan de overheden om hier beleid voor te maken" 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.