Syngenta en Unium Bioscience kondigen samenwerking aan

"Nieuwe biologische zaadbehandelingsoplossing kan stikstofgebruik met meer dan 10% verminderen"

Syngenta Biologicals en Unium Bioscience kondigen vandaag een samenwerking aan om baanbrekende biologische zaadbehandelingsoplossingen op basis van 'NUELLO® iN' aan boeren in Noordwest-Europa aan te bieden. Syngenta meldt: "'Nuello in' verbetert op natuurlijke wijze het vermogen van een plant om direct in de atmosfeer beschikbare stikstof om te zetten en te gebruiken en heeft het potentieel om het stikstofgebruik met meer dan 10 procent te verminderen. Dit verlaagt de milieueffecten van de landbouw, terwijl de gewasopbrengst toeneemt, de gezondheid van planten en bodem wordt bevorderd en boeren meer flexibiliteit wordt geboden in hun strategieën voor stikstofbeheer."

Syngenta zal 'Nuello in' de komende maanden in het Verenigd Koninkrijk aanbieden. In 2024 volgt commerciële distributie in Ierland, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, België, Luxemburg en Nederland.

Door deze samenwerking krijgt Syngenta exclusieve toegang tot het product 'Nuello in' en wordt Syngenta de exclusieve commerciële distributeur in Noordwest-Europa voor de Tiros® biologische zaadbehandeling van Unium. De reeds bestaande productcombinaties in het Verenigd Koninkrijk zullen worden voortgezet en worden aangeboden onder de merknaam 'Nuello in'.

"Syngenta ontsluit de toekomst van de landbouw door duurzame praktijken aan te moedigen en telers te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd de opbrengst te verhogen", zegt Jonathan Halstead, hoofd van Noordwest-Europa bij Syngenta Crop Protection en Managing Director van Syngenta UK.

"In een tijd waarin stikstofgebruik en duurzaamheid voor telers voorop staan, zijn we er trots op telers meer keuze en meer flexibiliteit in hun stikstofbeheer te bieden", aldus John Haywood, directeur bij Unium. "Voortbouwend op Syngenta's sterke staat van dienst op het gebied van samenwerkingen en investeringen in biologische producten, biedt deze samenwerking een efficiëntere en duurzamere manier om gezonde en productieve gewassen te telen."

'Nuello in' werkt door bacteriestammen van 'Intrinsyx Bio' te combineren met het prebiotische stimuleringsmiddel van Unium, en functioneert binnen de plant om vrij beschikbare stikstof uit de omgeving om te zetten in een vorm die het gewas kan gebruiken.

Voor meer informatie: www.syngenta.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.