Overgebleven 26 winkels blijven bestaan

Reorganisatieplan SuperBioMarkt goedgekeurd

Na de recente financiële problemen bij SuperBioMarkt staat het in Münster gevestigde bedrijf nu op de rand van de redding. Woensdag 26 april werd het ingediende reorganisatieplan goedgekeurd. 

Door de hoge inflatie en de daaruit voortvloeiende daling van de koopkracht van consumenten kwam SuperBioMarkt vorig jaar financieel onder druk te staan. De afgelopen maanden moesten al vijf winkels hun deuren sluiten. Woensdag vond bij de plaatselijke rechtbank in Münster een vergadering van schuldeisers plaats. Michael Radau, bestuursvoorzitter en oprichter van SuperBioMarkt, toonde zich na de vergadering optimistisch: "We zijn blij dat het door ons gepresenteerde reorganisatieplan zonder tegenstemmen is goedgekeurd. Dit was een cruciale horde op de rechte lijn. Na een moeilijke tijd is dit voor mij en voor ons een teken van vertrouwen dat onze samenwerkingsverbanden betrouwbaar zijn en diep geworteld in waarden."

Onder meer deelnemende banken, het uitzendbureau, verhuurders van de winkelpanden en leveranciers hebben ingestemd met het reorganisatieplan. De procedure wordt naar verwachting eind mei afgerond - tot die tijd moet een beroepstermijn tegen het besluit worden afgewacht. Het staat echter al vast dat de 26 andere SuperBioMarkt-winkels zullen blijven. Ook Luca Radau gaf een positief commentaar op de huidige ontwikkelingen: "De afgelopen maanden waren een gezamenlijke krachttoer en onze dank gaat vandaag vooral uit naar ons sterke team, waarop we op elk moment hebben kunnen bouwen. Ook de loyaliteit en waardering die onze klanten ons tonen zijn fijn."

Voor meer informatie:
SuperBioMarkt AG
Am Mittelhafen 16
D-48155 Münster
+49 (0)251 978225 00
info@superbiomarkt.de 
www.superbiomarkt.de 

Bron: Lebensmittel Praxis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.