Platform voor duurzame mode gelanceerd in Madrid

Tijdens de Circular Sustainable Fashion Week in Madrid, die van 18 tot 29 april loopt, maakt het platform voor duurzame mode COSH! uit België zijn opwachting. Dit evenement voor duurzame mode omvat twee weken van conferenties, workshops en catwalks, waar merken van slow fashion en ethische mode het voortouw nemen. Het doel is te laten zien dat een andere manier van kleden mogelijk is, waarbij ethische en duurzame praktijken centraal staan.

COSH! op CSFW Madrid
Als Europees, in België gevestigd platform staat COSH! bekend om haar inzet voor duurzame mode en haar activiteiten ter bevordering van bewust winkelen. Deze editie van CSFW Madrid neemt COSH! aan het evenement deel met vijf geselecteerde merken uit haar community.

De merken uit het platform van COSH! die dit jaar hun werk presenteren tijdens de modeshows zijn Ridges & Steam, De IONESCU, Infinit Denim, IAH Brand en Lamu. Hun ecodesigns zijn een krachtig middel om een circulaire economie te creëren die gericht is op duurzaamheid en een lage milieu-impact.

De IONESCU is een van de deelnemende merken

Bewust winkelen in Madrid 
Om de recente fusie met het in Barcelona gevestigde platform "Ethical Time" en haar eerste stappen op de Spaanse duurzame markt te vieren, lanceert COSH! tijdens het CSFW-evenement in Madrid haar eerste gedrukte gids voor bewust winkelen voor de Spaanse markt. Deze gids helpt consumenten bewust te winkelen en toont lokale duurzame winkels in Madrid en andere steden in Spanje. In deze gids staan winkels en merken zoals The Circular Project, Daniel Chong, Fukuroshiki, Elena de Frutos, Kambalache, Kainua en nog veel meer.

Dit is de eerste conscious shopping guide die COSH! heeft gemaakt voor een Spaanse stad, binnenkort volgen er meer. Duurzame winkeliers die in deze gids opgenomen willen worden, kunnen contact opnemen met COSH!

"We zijn enthousiast om deel te nemen aan de Circular Sustainable Fashion Week in Madrid en een aantal merken uit onze Spaanse en internationale gemeenschap te presenteren," aldus Niki de Schryver, oprichter van COSH! "Wij geloven er sterk in dat het bevorderen van duurzame en circulaire mode essentieel is om bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor de mode-industrie en het milieu. We zijn dankbaar voor de steun van Fashion for Change in deze samenwerking en kijken ernaar uit om het hele jaar door duurzame mode te promoten via onze gedrukte winkelgids."

Voor meer informatie:
COSH!
www.cosh.eco/nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.