"Leuk als iemand het in dezelfde vorm zou willen voortzetten"

Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten

Tholen - De zussen Diana en Cheryl van Dongen openden in 2007 als eerste een biologische en vegetarische lunchroom in Dordrecht. Na zestien jaar hebben ze besloten om de zaak te gaan sluiten. "Sinds twee weken staat onze zaak te koop. Vooralsnog weten we natuurlijk niet hoelang het gaat duren voordat er daadwerkelijk een koper is. Tot die tijd blijven we gewoon doorgaan met de lunchroom en sluiten we pas nadat de verkoop rond is", vertelt Diana van Dongen.

Diana en Cheryl

Nog altijd is Zusjes de enige biologische lunchroom in Dordrecht. "Qua vegetarisch en veganistisch eten is er wel al wat meer mogelijk in de binnenstad, maar biologisch blijft toch nog wel uniek. Daarom zouden we het natuurlijk wel leuk vinden als er een koper is die ons bedrijf in dezelfde vorm zou willen voortzetten, maar dat is helaas geen garantie."

"Pure producten met een betere smaak"
Waarom hebben ze gekozen voor biologische producten? Diana: "We hebben toen we begonnen besloten om biologische producten te gebruiken omdat we niet alleen een duurzaam vegetarisch bedrijf neer wilden zetten, maar ook door de pure producten een betere smaak wilden creëren. De meesten gasten zijn zeker niet 100% vegetarisch, maar komen wel grotendeels op de smaaksensaties af. Vegetarisch/veganistisch lunchen kan een stuk creatiever dan je op heel veel plaatsen ervaart. Je komt al heel ver door met heel veel verse en pure producten te werken, maar creativiteit is zeker ook heel belangrijk. We zijn altijd blijven vernieuwen en nu verkopen we ook meer vegan, glutenvrije en suikervrije producten dan toen we in 2007 begonnen."

"Tijd voor iets nieuws"
Desgevraagd vertelt Diana wat de reden is dat ze gaan stoppen met Zusjes. "We vinden het fysiek te zwaar worden. Aangezien we bijna alles zelf doen in de zaak is het lichamelijk heel intensief en zwaar en we willen iets meer tijd voor ons zelf en minder moe zijn als we vrij zijn. Toen we in 2007 begonnen waren we allebei rond de 40 en nu vinden we het tijd om het wat rustiger aan te doen. Ondernemen is ontzettend leuk, maar vergt ook veel tijd en energie, in je werk maar zeker ook in je privéleven. We hebben het al die tijd met veel plezier gedaan en ons doel was om meer mensen met biologisch en vegetarisch eten kennis te maken. We vinden dat dat goed gelukt is en nu is het zeker, door alle kwesties rondom het milieu en dierenwelzijn, een bedrijf van deze tijd!"

Het leuke aan het runnen van Zusjes vonden ze het feit dat ze zelf alle beslissingen konden maken. "De producten die je inkoopt en verkoopt, het zelf samenstellen van het menu, het contact met de gasten en het ontvangen van goede reacties van wat je aan het doen bent. Nu is het tijd voor iets nieuws. Maar ik zou iedereen aanraden die twijfelt om te ondernemen... als het iets is waar je in gelooft, ga er dan voor!"

Zusjes is geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 11:00 tot 17:00 uur.

Voor meer informatie:
Cheryl en Diana van Dongen
Zusjes eerlijk eten
Voorstraat 431
3311 CT Dordrecht
078 6351106
info@zusjeseerlijketen.nl 
www.zusjeseerlijketen.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.