Europese Unie wil gebruik pesticiden in bloembollenteelt terugdringen

"We zijn destijds begonnen vanwege het economische verhaal", vertelt biologische bloembollenteler Annelies Timmerman tegen RTL Nieuws. "Nadat onze herten werden geruimd, kwam de Dienst landbouwvoorlichting naar ons toe, die zei dat er veel vraag was naar biologisch." Aan de bollenindustrie kleven, zo meldt de nieuwssite, vanwege de vele bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt, naast mooie plaatjes, ook nadelen. De Europese Unie wil het gebruik van pesticiden terugdringen, en sommige telers zijn zelf al gestopt met chemicali├źn.

De biologische bollenteelt vraagt om een andere benadering dan de reguliere teelt. "Het grootste verschil zit hem in de bemesting en de gewasbeschermingsmiddelen. Die zijn van natuurlijke oorsprong. Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar de grond waarin de bollen groeien. Wij gaan uit van een gezonde bodem. Hoe gezonder de grond, hoe minder hulpstoffen je nodig hebt om de plant te laten groeien", legt Annelies uit. Lees hier meer.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.