Meeloopdag Warmonderhof op 8 juni

Studiekeuze: kiezen voor biodynamische landbouw?

Voor jongeren die vlak voor hun studiekeuze zitten, is de landbouw misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Maar de biodynamische landbouw is een toekomstbestendige landbouw, met veel baankansen in een brede en gevarieerde sector. Op Warmonderhof wordt één van de oudste en grootste biologisch-dynamische boerderijen van het land gecombineerd met een opleiding en een campus. Het is de enige rijkserkende biodynamische landbouwopleiding in Europa. In vier jaar tijd worden jongeren hier opgeleid tot ondernemer/bedrijfsleider biodynamische landbouw. Donderdag 8 juni houdt Warmonderhof een meeloopdag voor geïnteresseerde jongeren. 

Eigen foto's Aeres Warmonderhof, fotograaf: Louise van den Broek.

Stel je voor: je woont op een boerenerf tussen een veehouderij, een tuinbouw- en akkerbouwbedrijf, waar je élke middag in de praktijk werkt. 's Ochtends heb je les in het schoolgebouw naast je studentenhuis. Je kookt en eet samen met je huisgenoten die ook je klasgenoten zijn en 's avonds chill je in jullie gezamenlijke huiskamer of bij de pizzahut aan de vijver. En dat is dan jouw opleiding! Warmonderhof bereidt jou voor op een baan in de biologische en biodynamische landbouwsector. Brede baankansen en lekker veel buiten werken!

De leukste school van Nederland? Dat is Warmonderhof! Zoek jij een inspirerende studie met 50 procent praktijk en 50 procent theorie? Wil je van betekenis zijn in een voedselsysteem met toekomst, waarin je veel buiten kan werken met planten en dieren en bouwt aan een gezonde bodem en gezonde natuur? Laat je op Warmonderhof opleiden tot vakvrouw of vakman die de landbouw in het hart van haar of zijn werk heeft; die stevig met beide benen op de grond staat en mee kan bouwen aan een nieuwe koers.

Een dag meelopen
Voor jongeren die warmlopen voor een baan in de biologische of biodynamische landbouwsector, houdt Warmonderhof donderdag 8 juni een meeloopdag. In één dag ervaren de jongeren het leren, wonen en werken, dat door Warmonderhof als totaalconcept wordt aangeboden op het biodynamische landbouwbedrijf in Dronten. Aanmelden voor de meeloopdag is noodzakelijk.

Wat is Warmonderhof?
Warmonderhof is een MBO die valt onder de Aeres Groep, een van de grootste groene opleiders van het land. Een ruim 80 hectare groot biodynamisch landbouwbedrijf, dat al sinds 1947 bestaat, vormt de basis van de opleiding. 's Morgens krijgen de studenten de theorie aangeboden en 's middags gaan ze de tuinbouw, veehouderij, fruitteelt of akkerbouw in, onder supervisie van de praktijkbegeleiders. De studenten wonen op het erf. De opleiding wordt gevormd door twee organisaties: Stichting Warmonderhof die het landbouwbedrijf, een boerderijwinkel en de woonderij beheert, en Aeres MBO Dronten Warmonderhof die de theorielessen, externe stages en en het praktijkleren verzorgt. Samen worden ze kortweg aangeduid als 'Warmonderhof'.

Wereldwijd in uiteenlopende groene beroepen
Tachtig procent van de studentenpopulatie van Warmonderhof komt niet uit een landbouwgezin. Door op de Warmonderhof te wonen, werken en leren tegelijk, verbinden jongeren zich in vier jaar tijd met grond, gewassen en dieren, en zijn ze na hun diplomering klaar voor een toekomst als leidinggevende of ondernemer in de brede biodynamische sector. Oud-studenten van Warmonderhof werken overal ter wereld in de meest uiteenlopende ‘groene’ beroepen. Van boerderijen tot zadenfirma’s, natuurvoedingswinkels, adviesbureaus, landbouwzorgorganisaties, groothandels, verwerkende bedrijven en vakorganisaties. Door hun andere manier van kijken naar de landbouw, maken zij het verschil voor de landbouw van de toekomst.

Jongeren die willen meelopen, kunnen zich aanmelden via deze pagina.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.