EKO kan zorgen voor meer biologische teelt ín Nederland

"Biologisch Actieplan & EKO: 1 + 1 = 3"

"Het Nederlandse Biologisch Actieplan en het EKO-keurmerk kunnen veel voor elkaar betekenen", vertelt Bavo van den Idsert namens Stichting EKO-Keurmerk. "Het doel van het Actieplan is verhoging van het biologisch landbouwareaal in Nederland. EKO staat voor biologische productie van topkwaliteit uit Nederland. EKO is per definitie Nederlandse teelt. EKO zorgt er dus gegarandeerd voor dat extra afzet en promotie met biologisch in de verkoopkanalen, ook daadwerkelijk leidt tot meer biologische teelt in Nederland."

EKO kan de overheids- en sectordoelen waarmaken, zo meldt de stichting in een persbericht: "De gelijkstelling van EKO aan topkwaliteit biologisch in Nederland opent de weg naar het gezamenlijk realiseren van enkele doelen, die zowel de sector, als de overheid heeft:

1. 15% biologische landbouw in Nederland in 2030
Dankzij de koppeling EKO = NL, kan dit doel nu gezamenlijk invulling gegeven worden.

2. Doorontwikkeling van biologische landbouw in Nederland
Dankzij het feit dat EKO al een Topkeurmerk is met onderscheidende bovenwettelijke normen is deze doorontwikkeling meteen geborgd.

3. Een gezond verdienmodel voor de biologische boer in Nederland
Alleen de koppeling van groei van de biologische markt in Nederland met groei van het biologisch areaal in Nederland borgt dat de Nederlandse biologische boeren ook voldoende kunnen verdienen om de extra kwaliteit te leveren.

4. Horeca als extra motor voor biologische groei
Dagelijks eten miljoenen mensen in een bedrijfskantine. Door minimaal 25 tot maximaal 100% van de ingredi├źnten biologisch in te kopen, kan de biologisch markt versneld groeien. Met de Horeca EKO certificering brons-zilver-goud kan dit doel dit direct operationeel gemaakt worden.

Daarom is EKO nu bij uitstek geschikt om de gemeenschappelijke doelen waar te maken. Dat vraagt wel om zo collectief mogelijke omarming van het EKO-keurmerk door alle deelketens. Dit is een speerpunt van het EKO-bestuur in 2023, want groei van het Nederlandse biologisch areaal kan alleen in goede ketensamenwerking."

Voor meer informatie:
Stichting EKO-Keurmerk
HNK Ede Horapark
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede
06 26160049
info@eko-keurmerk.nl 
www.eko-keurmerk.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.