Bronzen, zilveren en gouden label voor 3 niveaus

Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines

Het Duitse kabinet heeft gisteren (19 april 2023) nieuwe regels aangenomen voor de etikettering en controle van biologische producten in restaurants, openbare keukens en andere out-of-home catering faciliteiten. Het nieuwe model voor controle en etikettering voorziet in een bronzen, zilveren en gouden label voor drie niveaus: 20 procent, 50 procent en 90 procent biologisch.

Peter Röhrig, uitvoerend directeur van de biologische koepelorganisatie Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft (BÖLW), zegt hierover: "Het is nu zaak de keukens zo goed mogelijk te ondersteunen bij de invoering of uitbreiding van het biologische aanbod. Door ze van advies en informatie te voorzien, maar ook via financiële steun voor de controlekosten."

"Het voorbeeld is Denemarken, waar een soortgelijk keurmerk gehanteerd wordt. Veel klanten die graag biologisch voedsel kopen in natuurvoedingswinkels, reformwinkels of supermarkten, kunnen momenteel niet kiezen voor biologisch voedsel in kantines of pizzeria's. De positieve biologische ontwikkeling van de afgelopen decennia bewijst de grote maatschappelijke belangstelling voor biologisch. Dit werd vooral duidelijk tijdens de coronapandemie, toen mensen steeds meer bio-producten gingen gebruiken om thuis verse maaltijden te bereiden vanwege de sluiting van alle horecagelegenheden."

"Veel biologische kantines en restaurants laten zien hoe meer biologisch bijdraagt aan een gezonder en kosteneffectiever dieet. Voor dezelfde menukosten leggen de keukens meer vers en minder voorbewerkt voedsel op het bord. Ook meer plantaardig voedsel en minder vlees. Deze verschuiving in eetgewoonten is in overeenstemming met de aanbevelingen van de Duitse vereniging Deutschen Gesellschaft für Ernährung en beschermt ook het klimaat, het water en de biodiversiteit."

Bron: BÖLW


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.