Burgemeester en wethouders op bezoek

Horizon Natuurvoeding bestaat 45 jaar

Tholen - Dit jaar bestaat Horizon Natuurvoeding 45 jaar. Ter gelegenheid van dat jubileum kwamen burgemeester en wethouders van de gemeente IJsselstein dinsdag op bezoek. Er was taart van bakkerij Driekant en er werd een presentatie gegeven over de rijke geschiedenis van het bedrijf. Daarna volgde een rondleiding waarbij het bezoek de productie van de notenpasta's en het verpakken van noten, zaden en zuidvruchten in bedrijf kon zien.

De reacties waren volgens Klaas Hoving 'hartstikke leuk en interessant'. "Het viel ons op dat het bezoek niet erg bekend was met onze producten. Ze waren blij verrast. Wij maken unieke producten, onze hazelnoot-rozijnpasta bijvoorbeeld, die je niet overal tegenkomt."

Medewerkers van Horizon Natuurvoeding en burgemeester en wethouders van Gemeente IJsselstein.

Roots in de hippietijd
De producent heeft zijn oorsprong in vegetarisme en macrobiotiek. Begin jaren 70 waren er grote groepen mensen die zich tot beide stromingen aangetrokken voelden. "Men zette zich af tegen het kapitalisme en had oog voor duurzame en natuurlijke voeding. De 100% natuurlijke en biologische producten van Horizon sloten haarfijn aan op deze behoefte." Het eerste product waarmee Gaston aan de slag ging was witte tahin, dat nog altijd door het bedrijf wordt verkocht. "Daarmee speelde hij in op de vraag naar vega-voeding. Dankzij het hoge eiwitgehalte is tahin namelijk voor vegetariërs een goed alternatief voor dierlijke eiwitten."

Natuurlijke voeding
Horizon Natuurvoeding heeft sinds jaar en dag een sterke focus op biologische noten, zaden en zuidvruchten. Die worden na import verpakt in de eigen verpakkingslijn en verwerkt in allerlei ambachtelijk noten- en zadenpasta’s. Alle producten zijn biologisch en natuurlijk. "Met natuurlijke en duurzame voeding bedoelen wij dat onze producten volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Zonder additieven en zoetmiddelen. Onze amandelpasta bestaat bijvoorbeeld voor 100% uit amandelen", legt Klaas uit.

Focus op biospeciaalzaken
"In de begin jaren leverden we vooral aan reformwinkels. Later kwam de biologische stroming op gang en werden er steeds meer speciaalzaken geopend. Horizon heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het schap van broodbeleg." Klaas noemt biospeciaalzaken de rode draad in de afgelopen 45 jaar. "We zijn die winkels 45 jaar trouw gebleven en geven hen exclusiviteit op onze merken. Wij zijn hen dankbaar voor hun inzet en loyaliteit. Ook aan de inkoopkant, met onze leveranciers, hebben we jarenlange relaties. Zo nemen we bijvoorbeeld alle amandelen af van een amandelcoöperatie in Spanje. Die verwerken we in de notenpasta's, verpakken we in zakjes en verkopen we in bulk. De keten hebben we van begin tot einde in handen: van de import en productie tot logistiek tot aan de winkel."

Nog altijd actueel
De thema's uit de begintijd zijn nu nog steeds actueel, zo niet meer dan toen. "Die stromingen vloeien nu nog steeds door. We zijn nog steeds bezig met vegetarisch eten, voeding zonder onnodige toevoegingen, footprint... Horizon is eigenlijk al 45 jaar de tijd vooruit. Toen hadden we het erover en anno 2023 staan dezelfde onderwerpen nog steeds op de agenda. Daar maakt Horizon zich sterk voor."

Later dit jaar zal het jubileum nog eens feestelijk worden gevierd.

Voor meer informatie:
Horizon Natuurvoeding
Lage Dijk-Noord 20-A
3401 VA IJsselstein
030-6887730
verkoop@horizonnatuurvoeding.nl 
www.horizonnatuurvoeding.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.