18 en 19 juni 2025 op waterlandgoed Canitz in Saksen

In 2025 worden de Öko-Feldtage voor het eerst in Oost-Duitsland gehouden

Op maandag 17 april overhandigde de Duitse minister van Landbouw Wolfram Günther in Thallwitz een financieringsbesluit van in totaal 300.000 euro voor de organisatie van de Öko-Feldtage 2025. Duitslands grootste handels- en kennisplatform voor biologische landbouw met ongeveer 300 exposanten vindt van 18 tot en met 19 juni 2025 voor het eerst plaats in Saksen. Tot 10.000 bezoekers kunnen zich op het waterlandgoed Canitz laten informeren over innovaties in de biologische teelt, die van invloed zijn op de hele landbouwsector. Een nieuw centraal thema van de Öko-Feldtage 2025 is duurzame biologische landbouw en grondwaterbescherming, die nauw met elkaar verbonden zijn en het middelpunt van het evenement vormen. Sinds 2017 worden de Öko-Feldtage georganiseerd door FiBL Projekte GmbH.

Wolfram Günther: "De Öko-Feldtage zijn een ontmoetingsplaats voor vakmensen uit de biologische sector en iedereen die erover denkt om te schakelen naar de biologische landbouw. Hier worden innovatieve methodes, technologieën en diensten gepresenteerd, hier worden kennis en ervaring uitgewisseld. We willen de biologische landbouw uitbreiden, omdat deze het klimaat helpt, de biodiversiteit bevordert en voedsel van goede kwaliteit oplevert. Daarvoor zijn juist deze innovaties en uitwisselingen nodig. Daarom ben ik erg blij dat de Öko-Feldtage 2025 in Saksen plaatsvinden op het land van Wassergut Canitz GmbH, een biologische boerderij in een gebied waar het water wordt beschermd."

De Öko-Feldtage zijn een tweedaagse ontmoetingsplek voor alle biologische boeren en voor boeren die willen omschakelen of op zoek zijn naar nieuwe methoden voor milieuvriendelijke landbouw. Tegelijkertijd laat het evenement zien waar de biologische landbouw staat en waar het naartoe gaat. Het programma biedt een mix van praktijk en onderzoek op het gebied van biologische gewasproductie en biologische veeteelt. Tijdens demonstraties kunnen bezoekers ook machines in de praktijk zien of kennismaken met innovaties en prototypes. Tot de onderdelen van het programma behoren ook forums en discussierondes met deskundigen, productpresentaties, adviesdiensten en biologische proeverijen.

Voor meer informatie:
www.oeko-feldtage.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.