"De lente én de bio-bloemen zijn er weer"

Naar intussen goede gewoonte werden er weer druk biologische bloemen gezaaid tijdens de Samenzaai Biobloemen op 22 maart op het PCS, zo meldt het CCBT.

32 deelnemers kwamen naar Destelbergen om samen hun zaaitrays voor dit groeiseizoen in te zaaien. "Er werden maar liefst 307 verschillende soorten gezaaid, goed voor 915 variëteiten. De zaadjes krijgen niet enkel de tijd rustig te kiemen, we willen dit jaar ook heel wat informatie vergaren voor onze uitgebreide bloeikalender voor bio-bloemen. We houden momenteel alle kiemdata bij en zullen de kiemlingen nauw in het oog houden gedurende hun eerste weken."

"Waar mogelijk zal ook informatie verzameld worden over de bloeidata en andere eigenschappen zodat de bloemensector volgend seizoen met heel wat meer informatie en kennis, en hopelijk een afgewerkte en uitgebreide bloeikalender aan het seizoen kan beginnen."

Wie ook haar eigen bloeidata wil bijhouden om mee te werken aan deze kalender, kan contact opnemen met ilse.delcour@pcsierteelt.be

Voor meer informatie:
Ilse Delcour
PCS
ilse.delcour@pcsierteelt.be

Bron: CCBT


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.