"Holland & Barrett in gesprek over reddingsbod op Planet Organic"

Holland & Barrett eigenaar LetterOne heeft een oogje op de in moeilijkheden verkerende supermarktketen Planet Organic. Volgens berichten van Sky News is de investeringsgroep in gesprek over een reddingsbod op het laatste moment en is zij één van de verschillende kandidaten die een deel van de retailer, die op de rand van de afgrond staat, willen overnemen.

In plaats van de 13 winkels van Planet Organic, die voornamelijk in Londen zijn gevestigd, over te nemen, is LetterOne volgens bronnen in de stad meer geïnteresseerd in het merk en het intellectuele eigendom.

Planet Organic winkel aan Salusbury Road in Londen. © Peter Fleming | Dreamstime.com

Hoewel de directeur van Planet Organic, George Dymond, naar verluidt vastbesloten is om het bedrijf overeind te houden, zou een reddingsovereenkomst waarschijnlijk leiden tot een aanzienlijk banenverlies onder de 360 werknemers.

Vorige maand zette Planet Organic bewindvoerders op stand-by, omdat het in allerijl extra fondsen wilde werven om zijn toekomst veilig te stellen.

Het bedrijf diende een intentieverklaring in om insolventiepractici aan te stellen in het kader van reddingsgesprekken, aangezien het volgens stadsbronnen de komende maand een geldinjectie van meerdere miljoenen ponden nodig heeft om te overleven.

Dit gebeurde nadat de duurdere detailhandelaar Waitrose zich terugtrok uit de besprekingen om een belang te verwerven.

Volgens bronnen in de detailhandel zou Waitrose miljoenen ponden in de supermarkt hebben gestoken in ruil voor een aanzienlijk belang.

Bron: Grocery Gazette


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.