"Goede vraag naar biologische snijbieten"

Sinds een paar weken verhandelt Biogaronne, een in de handel van biologische producten gespecialiseerde telersvereniging, gekleurde snijbieten. "Dit is het tweede jaar dat we dit doen. Omdat we de markt wilden testen voordat we met het experiment begonnen waren de hoeveelheden gekleurde snijbieten vorig jaar nog klein. Omdat de resultaten van de experimenten heel goed waren, hebben we dit jaar besloten de hoeveelheden te vergroten", vertelt Commercieel Directeur van Biogaronne Vanessa Bersuat.

Producten gewaardeerd om hun kleuren
In verpakkingen van 5 kg, uiteraard ook 100% biologisch, verkoopt Biogaronne ongeveer 3 pallets per week aan groothandelaren in heel Frankrijk en aan winkels in het zuidwesten van het land. "De vraag is goed en de verkoop verloopt heel vlot. De groothandelaren waarderen de snijbieten vooral omdat ze in de schappen voor veel kleur zorgen: roze, rood, oranje, geel... In een tijd van het jaar waarin we ons op het kruispunt van de seizoenen bevinden en daardoor te maken hebben met een beperkt assortiment fleuren stuwen deze kleuren het aanbod flink op.


Radijs

Betere afzet dan vorig jaar
Behalve gekleurde snijbiet biedt Biogaronne ook traditionele snijbieten aan. "We hebben momenteel verder grote partijen roze radijs en bevinden ons midden in het seizoen van de bosknoflook, een specificiteit van onze telers uit het zuidwesten van Frankrijk.  Bosknoflook lijkt op bolknoflook en wordt in kleine bossen verhandeld. Bosknoflook, een zeer populair product dat we vijf jaar geleden op de markt hebben gebracht, heeft de geur van verse knoflook en wordt op dezelfde manier bereid als een bosui."

Al deze producten doen het goed en dat is best bijzonder, omdat de biologische sector momenteel een moeilijke periode doormaakt. "De afzet verloopt beter dan die van vorig jaar. We hebben zelfs het idee dat de handel in de producten zich aan het herstellen is. Dat geldt overigens voor ons hele assortiment biologische producten. Als de telersprijzen nu ook nog omhoog gaan, dan zijn we er."


Bosui

Aardbeien volgende week verkrijgbaar
Onlangs is ook het aardbeienseizoen van start gegaan. Aardbeien behoren tor de paradepaardjes van het bedrijf. 

Voor meer informatie:  
Vanessa Bersuat - Commercieel Directeur
Biogaronne
Romas RD 13, 47130 Port-Saint-Marie, Frankrijk
Tel.: +33 (0)5 53 98 39 10
v.biogaronne@orange.fr
http://biogaronne.info 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.