"We gaan meteen voor de doorstart en daar werken we hard aan"

Biokaas Kinderdijk failliet verklaard

Tholen - Biokaas Kinderdijk is de afgelopen week failliet verklaard. De coronajaren, kostenstijgingen en de hoge energieprijzen liggen hier aan ten grondslag, vertelt André van Houwelingen, eigenaar van de eenmanszaak aan de Molenkade 11 in Alblasserdam. Wel is er goede hoop op een snelle doorstart en het bedrijf blijft ondanks het faillissement gewoon doordraaien.

André: "Het is zoals het is. Corona heeft een zware impact op ons gehad. Voor de melkstromen zijn er contracten met veehouders en die melk moest verwerkt worden. We kregen geen overheidssteun en zaten volop in productie. De producten kregen we mede doordat de horeca gesloten was niet goed verkocht waardoor voorraden opliepen. Daar kwamen de ontwikkelingen rond de melkprijzen bovenop, extreme kostenstijgingen en de enorm hoge energieprijzen. Daarom heb ik met pijn in mijn hart het faillissement aangevraagd", vertelt André van Houwelingen, eigenaar van de eenmanszaak.

Biokaas Kinderdijk won de eerste prijs Schapenkaas bij de Kaaskeuring Hoornaar 2022 en de eerste prijs Jonge geitenkaas bij dezelfde keuring. 

Hij hoopt dat er een snelle doorstart komt. "We gaan meteen voor de doorstart en daar werken we hard aan. Onder borging van de curator kopen we gewoon melk in en dat verwerken we. Ons volledige bedrijf is momenteel dus nog operationeel. Ik ben heel trots op wat we de laatste jaren hebben opgebouwd. Een doorstart is enorm belangrijk. We hebben gigantisch mooie producten. Dit moet gewoon gebeuren en ik ben er van overtuigd dat wij de lucht weer in gaan. We hebben hier echt wel wat neergezet, dat blijkt uit alle reacties die we de afgelopen dagen gekregen hebben."

Zodra er meer bekend wordt over de gehoopte overname, volgt meer informatie in Biojournaal.

Voor meer informatie:
André van Houwelingen
Biokaas Kinderdijk
Molenkade 11
2954 LB Alblasserdam
06 51640918
info@biokaaskinderdijk.nl 
www.biokaaskinderdijk.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.