"Een duurzaam alternatief voor producten in slaap- of badkamer"

Rob van Dool, oprichter van Yumeko, was deze week te gast bij Thoughtful Thursday van Retail Outlook om te gesprek aan te gaan over de misstanden binnen de beddengoedbranche, hoe Yumeko hier het verschil in maakt met een eigen, duurzame keten en waar nog kansen liggen voor andere retailers en producenten.

Weet jij onder welk beddengoed jij slaapt? Grote kans dat het onder hele verkeerde omstandigheden is geproduceerd – voor zowel mens, dier als natuur. Rob ontdekte zo’n 13 jaar geleden welke problematiek er heerst en wilde hier verandering in brengen, zo schrijft Retail Outlook. Veel mensen zijn zich namelijk nog (steeds) niet bewust van het feit dat de productie van dekbedden vaak gepaard gaat met dierenleed, de vervuiling van niet-biologisch katoen en de uitbuiting van arbeiders en kinderen in de katoenindustrie. Yumeko wil consumenten een duurzaam alternatief voor producten in de slaapkamer en badkamer aanbieden. Kijk de uitzending hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.