"Het zou mooi zijn als kerken zich verbinden met de boerderij"

De directie van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk bezocht boerderij 'Het Goede Leven' in Nederland om te praten over landbouw en veeteelt in het land en de rol van de kerk daarin. De boerderij, eigendom van Gerard en Margriet Top, houdt zich bezig met biologische landbouw op 22 hectare land, met 750 vleesvarkens, 45 melkvee en 22 stuks jongvee. Tijdens de dag ging men onder andere in gesprek Gerard, een adviseur op het gebied van landbouw en natuur, en een medewerker duurzaamheid bij de Protestantse Kerk.

Gerard is overgestapt op biologisch boeren en vertelt over zijn ervaringen en hoe hij vertrouwen heeft in de natuurlijke krachten van de grond en biodiversiteit. De conclusie van het gesprek benadrukt de verantwoordelijkheid van iedereen in het voedselsysteem en hoe kerken kunnen bijdragen aan duurzame oplossingen. Lees hier meer.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.