Ook dit jaar weer wereldleider in biologische Chinese kool

De teelt van biologische Chinese kool is sinds de oprichting van het Spaanse Campojoyma in 2004 een constante. "Deze teelt draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van het binnenland van de provincie Almería, met name de gemeenten Abla en Abrucena, op de noordelijke hellingen van de Sierra Nevada, waar het werkgelegenheid en economische welvaart creëert. Als biodynamische teelt beschikt het over het Demeter-certificaat, dat respect voor het milieu en een natuurlijk evenwicht met de omgeving uitdraagt." 

Campojoyma, dat ook percelen in Murcia heeft, is ook dit jaar weer wereldleider in de productie van biologische Chinese kool. Dit seizoen zal het 5,5 miljoen stuks biologische Chinese kool exporteren uit Abla, Abrucena en Murcia, wat een groei van 10% inhoudt.

"We zijn vijftien jaar geleden begonnen met de teelt van biologische Chinese kool en beetje bij beetje is deze groente uitgegroeid tot een van onze topproducten", zegt Francisco Jesús Montoya Sánchez, manager van Campojoyma.

"Export naar de beste supermarkten van Europa" 
"Campojoyma, leider in de teelt van biologische groenten in Spanje, oogst van december tot en met april biologische Chinese kool in een natuurlijke omgeving, op de hellingen van de Sierra Nevada en in Murcia, volgens het biodynamische teeltmodel. De belangrijkste bestemmingen voor de biologische Chinese kool van Campojoyma zijn Frankrijk, Zweden, Denemarken en Duitsland, waar het in enkele van de beste Europese supermarkten te vinden is."

"Het biobedrijf teelt deze groente op basis van een traditioneel teeltsysteem, met respect voor het milieu en de natuurlijke kringloop van de aarde, en met de integratie van planten, dieren en bodem. Met dit gewas draagt Campojoyma bij aan de duurzaamheid en het evenwicht van het milieu en brengt het biologische Chinese kolen op tafel die leven uitademen en vol smaak zitten."

Voor meer informatie:
Campojoyma
www.campojoyma.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.