Verstegen en BI-JOVIRA starten pilot met groene kruiden in Nederland

Tijm, majoraan en bonenkruid van eigen bodem. Zou dat kunnen? Verstegen slaat de handen ineen met het biologische strokenteeltbedrijf BI-JOVIRA van Cornelis Mosselman om dit te onderzoeken en op regeneratieve wijze groene kruiden uit eigen land te verkrijgen door middel van biologische strokenteelt. Dat gebeurt in het kader van bredere ondersteuning voor dit natuurinclusieve agrarische bedrijf binnen het programma 'Rotterdam de boer op!', dat financieel mogelijk wordt gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, zo meldt Verstegen.

Over het pilotproject van Verstegen en BI-JOVIRA
Verstegen en BI-JOVIRA starten met het telen van groene kruiden op 0.7 hectare. In deze pilot worden tijm, majoraan en bonenkruid van Nederlandse bodem getest. "Dit jaar gaan we samen achterhalen of de geselecteerde gewassen goed tot ontwikkeling komen in het agrarische bedrijf van Mosselman. Levert het genoeg op? Wat doet het met de bodem? Hoe is het smaakprofiel en de kwaliteit van het product? Heeft Cornelis genoeg plezier en affiniteit met de teelt? En hoe gaat Verstegen het product in de markt zetten? In 2023 proberen we deze vragen te beantwoorden en zullen we besluiten of de pilot rijp is voor verdere opschaling", aldus het team van Verstegen.

Deze samenwerking sluit aan bij de ambitie van Verstegen om het aandeel regeneratieve en lokaal geproduceerde producten uit te breiden, te beginnen op enkele ‘Rotterdam de boer op!’- modelboerderijen in de regio Rotterdam. Naast BI-JOVIRA werkt Verstegen op Goeree Overflakkee ook samen met de agrariërs van voedselbos Hofstede Lust & Last, in een pilot voor teelt van Szechuan peper. "Het is de ultieme wens van Verstegen om de pilots op te schalen en zo een smaakvol, duurzaam en lokaal product in het schap te kunnen gaan zetten."

Bron: Verstegen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.