13e editie Schokofahrt:

180 fietsers rijden 2000 kg chocolade van Amsterdam naar Duitsland

Een groot deel van de cacaobonen van het Amsterdamse bedrijf Chocolatemakers komt uit de Dominicaanse Republiek met het zeilschip 'Tres Hombres' geheel op windkracht naar Amsterdam. Daar wordt heerlijke chocolade van gemaakt die volledig emissievrij door enthousiaste Duitse vrachtfietsers naar Duitsland wordt gefietst: de ‘Schokofahrt’ - het grootste fietstransport ter wereld. Van Berlijn tot aan München komen fietsers meer dan 21.500 biologische chocoladerepen ophalen in Amsterdam.

Het vervoeren van de cacaobonen en het produceren van de chocolade gebeurt op windkracht en op zonne-energie. De cacao die gebruikt wordt voor de Tres Hombres-reep komt één keer per jaar met het zeilschip Tres Hombres aan in Amsterdam. In 2016 werden enkele Duitse fietsfanaten geprikkeld door het verhaal van Chocolatemakers en de Tres Hombres, wat binnen een paar jaar tijd uitgroeide tot een grote beweging. Sindsdien vindt de Schokofahrt twee keer per jaar (april en oktober) plaats om de Tres Hombres repen van Amsterdam naar Duitsland te vervoeren en emissievrij in winkels op het schap te leggen.

Afgelopen weekend was de 13de editie. 180 fietskoeriers, uit zo’n 40 Duitse (en een paar Nederlandse en Poolse) steden, legden honderden kilometers af van Duitsland naar Amsterdam, op weg naar échte chocolade.

"Alles wat we bij Chocolatemakers doen, doen we vanuit onze overtuiging dat bedrijfsvoering anders kan en moet. Alternatieven zoeken voor productie, verpakking en logistiek staat bij ons centraal, maar ook gewoon het avontuur. De Schokofahrt is ook vanuit die gedachte ontstaan en wij werken heel graag met hen samen!", aldus Rodney Nikkels, één van de oprichters van Chocolatemakers. Dit jaar klimt ook Rodney zelf op de fiets om samen met een collega chocolade naar Düsseldorf te brengen.

Met de Schokofahrt vormt Chocolatemakers een eigen unieke chocoladeketen die van begin tot eind duurzaam is. "Wij hebben een volledig duurzame chocoladeketen gerealiseerd, van boon tot reep. De bonen (van de Dominicaanse Republiek) worden met het zeilschip 'Tres Hombres' naar Amsterdam gezeild en wij maken er vervolgens heerlijke chocolade van in onze eigen solar-powered fabriek in Amsterdam."

Voor meer informatie:
Chocolatemakers
info@chocolatemakers
www.chocolatemakers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.