Deze week aanmelden voor praktijkdemo

BioVelddag 2023: markt, mechanisatie en maatschappij

Op 5 juli 2023 staan op de BioVelddag in Lelystad weer innovaties centraal. Bedrijven kunnen zich aanmelden. Speciaal dit jaar is de mogelijkheid van een praktijkdemonstratie van nieuwe technieken, rassen of gewassen aangeboden vanuit de BioVelddag-organisatie. 

Op de BioVelddag op 5 juli 2023 bieden de akkers van de Proeftuin voor Agroecologie en Technologie in Lelystad staan altijd veel nieuwe innovaties in het veld. Met het thema Markt, Mechanisatie & Maatschappij wil het BioVelddag team een directe verbinding leggen met de vragen en actualiteiten in de biologische sector. Bedrijven worden uitgenodigd om zich aan te melden om mee te doen. Dit jaar biedt de BioVelddag speciaal de mogelijkheid en letterlijk de ruimte om met een praktijkdemonstratie in het veld een nieuwe machine of techniek te presenteren. Of een proefveldje met nieuwe ras(sen) of gewassen te tonen.

Voor bezoekers biedt de BioVelddag een programma vol workshops en demonstraties voor zowel de plantaardige sector als de (melkvee) houderij met slimme gewascombinaties of (resistentie) rassen. En natuurlijk zijn de vorderingen in de onderzoekspercelen te zien van ondermeer Agroforestry, Strokenteelt en BASIS, langjarig onderzoek naar niet-kerende en gereduceerde grondbewerking. En handelshuizen tonen de praktijkprestaties van aardappelrassen met meervoudige resistentie tegen phytopthera.

Belangstelling om als organisatie deel te nemen? Opgave via www.biovelddagen.nl voor 8 mei a.s. Maar let op! Deelname aan de velddemo of een machinedemo vereist deze week actie. Met mooi weer de komende weken worden de proefvelden in Lelystad bewerkt. Een praktijkdemonstratie wordt in overleg door het BioVelddag-team verzorgd. Het BioVelddag-team beoordeelt volgende week de vragen voor een praktijkdemonstratie en geeft bedrijven eind april bericht over deelname. 

BioVelddag 2023
Datum: 5 juli 2023 14:00 – 19:00
Opgave demonstratieveld: zo snel mogelijk, via www.bioacademy.nl/standhouder
Opgave andere deelnamemogelijkheden: voor 8 mei 2023

Voor meer informatie:
velddag@wur.nl
www.biovelddagen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.