Amerikaans onderzoekscentrum wil bewustzijn creëren omtrent biologische teelt

In de jaren zestig openden de broers Rob en Bob Grimm een groente- en fruitkraampje langs de weg, waarna hun bedrijf Grimmway Farms gaandeweg uitgroeide tot een enorm AGF-bedrijf. Het werd een van de grootste worteltelers ter wereld en met de overname van Cal Organic een van de grootste producenten van biologische groenten in de Verenigde Staten. In 2020 kondigde Grimmway Farms de overname door Teays River Investments aan. Terwijl de activiteiten van het bedrijf ongewijzigd zijn gebleven, gebruikte de familie Grimm een deel van de opbrengst van de verkoop om een donatie van $ 5 miljoen te doen aan het College of Agriculture, Food and Environmental Sciences van de California Polytechnic State University. Het geld wordt gebruikt om een onderzoekscentrum voor biologische teelt op te richten met als doel het vergroten van het biologische areaal in Californië door middel van onderzoek en onderwijs. 

Bodemgezondheid verbeteren
Het college is momenteel een laboratorium aan het verbouwen waar studenten en docenten onderzoek zullen doen naar bodemgezondheid en het verbeteren van de organische bodemvruchtbaarheid. In het onderzoekscentrum komen studenten, sectorpartners en afgevaardigden van overheidsinstellingen uit heel Californië en daarbuiten samen om de biologische sector vooruit te helpen. "Het unieke aan deze opzet is een partnerschap tussen de universiteit en externe belanghebbenden", zegt Matt Grieshop, directeur van het Onderzoekscentrum voor Biologische Teelt. "Het is echt een hybride organisatie waar de universiteit de ruimte biedt en de personeelskosten worden gefinancierd door middel van branchepartnerschappen." 

Een groep studenten ontmoet een teler in Salinas.

Learning by Doing
Naast onderzoek zal het centrum trajecten creëren voor studenten om de sector te betreden. De biologische sector is een snelgroeiend segment van de tuinbouw en is vooral belangrijk in Californië, aangezien de staat goed is voor ongeveer 40% van alle biologische teelt in de VS. "Studenten moeten zowel tijd in de klas als tussen de gewassen doorbrengen, zodat ze klaar zijn om leiding te geven wanneer ze in een teeltbedrijf gaan werken", aldus Grieshop. 

De campus van Cal Poly is omgeven door meer dan 4.000 hectare land voor praktijkgericht onderzoek en training. Bovendien worden aan de Central Coast van Californië tal van specialties geteeld, wat de studenten de kans geeft om rechtstreeks samen te werken met telers en handelaren van biologische producten door middel van stages en onderzoekssamenwerkingen.

Student Shane Eglestrom presenteert een onderzoek naar organische meststoffen op een conferentie. 

Maatschappelijke betrokkenheid
Naast onderzoek en het bieden van een betere leeromgeving voor studenten, biedt het centrum ook informatie aan consumenten van biologische producten. "Het is belangrijk om het publiek erbij te betrekken om het een beter begrip van biologische teelt bij te brengen, zodat ze zich realiseren dat er aan alles afwegingen zijn. Het publiek laten zien wat bio-teelt inhoudt, kan helpen om hun verzoeken en eisen in overeenstemming te brengen met realistische verwachtingen", voegt Grieshop toe.

Grieshop heeft goede hoop dat de inspanningen en impact van het Onderzoekscentrum voor Biologische Teelt uiteindelijk een rol zullen spelen buiten Californië en de VS. "Gezien het globale karakter van het voedselsysteem, is dat een erg belangrijk aspect voor me", zegt Grieshop. Hij gelooft dat het onderzoek en de opleiding in Californië studenten zullen voorbereiden op werk in andere landen met een mediterraan klimaat, waaronder Peru, Argentinië, Chili, Spanje en Zuid-Frankrijk.

Voor meer informatie:
Matt Grieshop
The Grimm Family Center for Organic Production and Research
Tel: +1 805 540 9527
mgriesho@calpoly.edu
https://organic.calpoly.edu/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.