"Bio-producten voor iedereen toegankelijk maken"

Franse groothandel lanceert merk voor Too Good To Go bio-producten

Op 6 april lanceert groothandelaar Desmettre Bio officieel het nieuwe merk Mochébio op de MIN markt van Rungis. Dit initiatief komt voort op basis van twee redenen. "Ten eerste realiseerde we ons dat steeds meer klanten om financiële redenen geen biologische producten meer kochten. We willen echter niet dat de enige reden is waarom gezonde mensen bepaalde producten niet meer kopen, is omdat ze die niet (meer) kunnen betalen. Ten tweede wilden we ons steentje bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid afval van groenten en fruit en hebben daarom het merk Mochébio gecreëerd. Dankzij de producten van Mochébio kunnen we iedereen toegang geven tot biologische producten en tegelijkertijd voedselverspilling tegen gaan." 

Betere prijs dan wanneer ze verwerkt zouden worden
Onder het merk Mochébio kunnen biologische producten, die wat betreft de smaak identiek zijn aan de producten die niet zijn gedeclasseerd, in het verscircuit blijven. "Ongeveer 20% van de groenten en fruit van onze telers wordt gedeclasseerd, ofwel omdat ze visueel minder aantrekkelijk zijn, ofwel omdat hun maat niet aan de normen voldoet."

"Supermarkten zijn steeds veeleisender geworden wat betreft het uiterlijk van groenten en fruit, een zeer belangrijk criterium voor de consumenten van tegenwoordig. De gedeclasseerde Too Good To Go-producten worden, hoewel ze even smaakvol zijn als de andere niet-gedeclasseerde producten, daarom meestal verwerkt tot andere producten die weer verkocht worden tegen lagere bedragen. Door ze binnen de verssector tegen lagere bedragen te verkopen, kunnen de telers voor deze producten er wel een betere prijs voor krijgen."

Een initiatief dat bij Rungis nog ongebruikelijk is
Met het nieuwe merk Mochébio onderscheidt Desmettre Bio zich van andere groothandelaren en toont Desmettre Bio de ambitie om de telers te willen begeleiden in een globale aanpak. "Ons doel is om het grootste deel van hun opbrengst te verkopen. We richten ons daarbij overigens niet alleen op Too Good To Go-groenten en fruit. Door een extra percentage op de markt te brengen, maken we het voor de telers mogelijk een betere prijs voor hun opbrengst te krijgen. Hoewel er in sommige winkels al iets van dit initiatief zichtbaar is, zijn wij momenteel de enige groothandelaar in Rungis met een dergelijk aanbod."

Meer bewustmaking noodzakelijk
Het initiatief is interessant, maar werkt alleen als er ook iets wordt gedaan aan een bepaalde bewustmaking. "In het kader van deze bewustmaking is het van groot belang dat we meer en beter met onze klanten gaan communiceren en hen laten zien dat deze producten, ook al voldoen ze niet aan de gebruikelijke uiterlijke criteria, net zo smakelijk zijn als de andere, niet-gedegradeerde producten."

"Voordat we Mochébio lanceerden, was uit de resultaten van enkele van onze onderzoeken gebleken dat onze klanten altijd voor de beter uitziende producten gingen. Toen we hen echter eenmaal over onze aanpak hadden verteld, zijn ze minder op het uiterlijk gaan letten en meer op de aantrekkelijkere prijs. We kunnen hen ook helpen bij de communicatie met hun eigen klanten."

Op 6 april krijgt Desmettre Bio de gelegenheid om de aanpak achter Mochébio toe te lichten en te bewijzen dat deze Too Good To Go-producten net zo goed smaken als de andere producten. "Een kok zal aanwezig zijn en ter plekke met onze Mochébio-producten gaan werken. Daarnaast zullen we een paar tot sap verwerken om de smaak ervan vervolgens te kunnen vergelijken met het sap van niet-Too Good To Go-producten. Het doel hiervan is om te laten zien dat er geen verschil is tussen de twee sappen en dat het hoog tijd wordt om de vooroordelen die er bestaan over Too Good To Go-producten voorgoed te laten varen."

Voor meer informatie: 
Manon Gayraud 
Desmettre Bio 
20 Rue de Carpentras
Bât. D3, 94150 Rungis, Frankrijk
as-marketing@desmettre.com  
desmettrebio.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven