Save the Date: donderdag 1 juni Symposium Dubbeldoelkippen

Dubbeldoelkip: kip (m/v) met toekomstperspectief?

Is er toekomst voor een moderne dubbeldoelkip? Vergaande specialisatie in de pluimveesector tussen vlees- en legrassen is een gegeven: markt en productiewijze zijn er volledig op ingericht. Maar de nadelen van de huidige manier van pluimvee houden worden weer vaker onderwerp van gesprek. Dierwelzijn en ethische, maatschappelijke én klimaatvraagstukken maken de discussie over hen & haan opnieuw actueel. Donderdag 1 juni vindt een Symposium plaats: 'Dubbeldoelkip: kip (m/v) met toekomstperspectief?'.

FairPoultry, Bionext en Universiteit Utrecht hebben diverse onderzoeken met dubbeldoelrassen gedaan, met medewerking van biologische en gangbare pluimveehouders, deels zelfs in EU verband. Tijdens dit symposium zullen de opgedane praktijkervaringen en de belangrijkste ontwikkelpunten die daaruit naar voren komen met de aanwezigen gedeeld worden.

Daarna willen de organisatoren met de aanwezigen in gesprek gaan over het perspectief van dubbeldoelkippen voor de commerciële pluimveehouderij. Welk perspectief is er voor een gespecialiseerde markt? En is het denkbaar dat de biologische legpluimveehouderij een beweging gaat maken naar gebruik van dubbeldoelrassen? Sprekers op het symposium dagen de deelnemers uit: hoe kunnen we minder vanuit belemmeringen en meer vanuit kansen denken - buiten enkel technisch-economische rekensommen?  

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om op donderdag 1 juni vanaf 14:00 uur in de Essenburcht te Kootwijkerbroek kennis te nemen van de ervaringen en van gedachten te wisselen over de dubbeldoelkip. Aan deelname zijn géén kosten verbonden.

Klik hier voor meer informatie. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.