Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Door studenten gebouwde werktuigdrager Aggrozouk in actie

Nadat ze in de voorjaarsvakantie al stevig hadden gesleuteld en gelast, konden vorige week twee nieuwe Aggrozouks op Warmonderhof worden getest. In de kas van studentenbedrijf LOT werd met de nieuwe Aggrozouk de grond aangeaard. Er zijn twee Aggrozouks gebouwd.

De machine is volledig elektrisch aangedreven. De Franse bedenkers van de Aggrozouk waren bij de bouw aanwezig. Zo kon Warmonderhof weer een nieuwe lichting studenten, vooral BBL-ers, de kans geven, te leren hoe zij deze werktuigdrager zelf kunnen bouwen. 

Beeld: Warmonderhof

Warmonderhof bouwde eerste Aggrozouk in Nederland
In het voorjaar van 2021 waren de studenten de eersten die in Nederland zo'n elektrische fietstrekker bouwden. Die wordt ingezet op studentenbedrijf LOT. Eén van de nieuwe Aggrozouks is voor de Tovertuin in Epe en de ander is voor de Groente Amsterdammer in Beverwijk. De Aggrozouk kan verschillende werktuigen dragen, te denken valt aan: schoffels, aanaarders, cultivators, eggen en zaaimachientjes. De Warmonderhof-Aggrozouk wordt de komende weken getest op functionaliteit en accuduur. De bedoeling is dat hij dit voorjaar zonnepanelen krijgt, zodat hij helemaal 'off grid' kan functioneren. 

Weinig impact op milieu en bodem
In de kleinschalige tuinbouw is behoefte aan werktuigen die passen bij de schaal van het bedrijf, die weinig of geen fossiele brandstof vragen en bodemverdichting voorkomen. Met andere woorden: die zo weinig mogelijk negatieve impact hebben op bodem en milieu. De Aggrozouk is speciaal voor dit doel ontworpen en wordt inmiddels op vele tientallen bedrijven in de wereld toegepast.

Klik hier om de Aggrozouk in werking te zien.

Bron: Aeres Warmonderhof

Publicatiedatum: