Bio Kartoffel Erzeuger e.V.

"Jaarronde bio-aardappelen uit Pfalz, Beieren en Niederrhein"

De eerste vroege aardappelen zijn gepoot in de Pfalz, Beieren en de Niederrhein. Tegen de tijd van de nieuwe oogst zullen de bedrijven van de Bio-Kartoffel-Erzeuger e.V. (vereniging van biologische aardappeltelers), een belangengroep van 240 bedrijven met biologische aardappel- en uienteelt in het hele land, de retailers weer voldoende binnenlandse producten kunnen leveren.

"In de belangrijkste teeltgebieden wachten we alleen nog op het juiste weer om onze bodems optimaal voor te bereiden op biologische aardappelen. Dan kan het ook voor ons eindelijk beginnen", meldt Christoph Schäfer, voorzitter van de vereniging. "Tegen de tijd dat het nieuwe seizoen begint, zullen we er weer in slagen om het hele jaar door onze biologische aardappelen te leveren, ondanks de vele problemen. Zo kunnen we het ook dit jaar zonder 'ecologisch twijfelachtige importproducten' doen", voegt zijn directiegenoot Winfried Petzold toe, die zelf als bedrijfsleider in Saksen vele jaren ervaring heeft in de biologische aardappelteelt.

Gezond en betaalbaar biologisch basisvoedsel
"Uiteindelijk profiteert iedereen hiervan: de teeltbedrijven en de verpakkingsbedrijven versterken langdurige leveringsrelaties. Door onze producten het hele jaar door op de markt te brengen, wordt de binnenlandse biologische tuinbouw gesteund en kan de consument het hele jaar door gezond en betaalbaar biologisch basisvoedsel worden aangeboden", benadrukt Christoph Schäfer.

Vooruitkijkend naar het komende seizoen zien beide telers de verdere stijging van de teelt- en opslagkosten als een uitdaging. "De biologische aardappel is een gewas dat van de teler veel kennis en een grote financiële input vereist. Om aan de kwaliteitseisen van de handel te voldoen, stellen wij zelf de hoogste eisen aan onze locatiekeuze en onze teeltmethoden", aldus Winfried Petzold.

Verdere ontwikkeling van afzetkanalen
Succesvolle biologische teelt vereist ook de meer ontwikkeling van de afzetkanalen. "Steeds meer winkelketens kiezen voor producten die voldoen aan de normen van onze Duitse telersverenigingen. Daarnaast steunen ook meer en meer handelspartners het doel om de consument het hele jaar door lokale producten te bieden", zegt Christoph Schäfer verheugd. En dat is wat de twee telers hopen voor de toekomst. Want alleen samen, met de hele waardeketen, kan het doel van 30% biologisch worden bereikt.

Voor meer informatie:
Bio Kartoffel Erzeuger e.V.
Schwarzer Weg 3
29462 Güstritz, Duitsland
info@bke-verein.de
https://bke-verein.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.