Rathgeb Bio en Kellermann Gemüsekulturen kondigen samenwerking aan

De familiebedrijven Rathgeb Bio en Kellermann Gemüsekulturen hebben besloten om vanaf april 2023 samen verder te gaan. De twee duurzaamheidspioniers Christian Rathgeb en Martin Kellermann delen gemeenschappelijke waarden en tradities. Alle eerdere werkgebieden en vestigingen van beide concerns worden voortgezet. De operationele leiding van de bedrijven blijft in handen van de ervaren bestuurders.

"De twee bedrijfsculturen passen perfect bij elkaar. Doordat onze bedrijven dicht bij elkaar liggen, kunnen we in de toekomst snel gezamenlijke ontwikkelingen stimuleren en elkaar ondersteunen," zegt Christian Rathgeb (54). "Door deze fusie versterken we onze expertise, omdat we elkaar aanvullen op het gebied van biologische landbouw en groenteverwerking. Onze klanten kunnen hiervan profiteren," legt Martin Kellermann (63) uit.


Martin en Käthi Kellermann en Esther en Christian Rathgeb

Voor leveranciers en klanten betekent dit een naadloze voortzetting van de beproefde zakelijke relatie met de vertrouwde contacten. De landbouwgrond kan met kortere reistijden en dus efficiënter en ecologischer worden bewerkt. Klanten in Zwitserland zijn enthousiast over biologische, maar ook trendy producten die vers en snel bereid kunnen worden. Bij Kellermann Gemüsekulturen wordt Martin Kellermann verantwoordelijk voor de Raad van Bestuur, terwijl Christian Rathgeb de functie van bestuursvoorzitter overneemt.

Synergieën dankzij gebundelde krachten
Martin en Käthi Kellermann waren zeer begaan met het vinden van een toekomstgerichte opvolger voor het bedrijf, de ervaren medewerkers en de jarenlange zakenpartners. Martin Kellermann zette zich in voor een goede oplossing: "De geschiedenis van ons bedrijf wordt voortgezet, de competenties van de twee familiebedrijven zullen synergieën mogelijk maken die een echte meerwaarde voor onze klanten en de markt zullen creëren."

Christian en Esther Rathgeb voegen daaraan toe: "In de gesprekken kwamen we tot de conclusie dat we door onze krachten te bundelen de biologische groenteteelt in Zwitserland verder kunnen versterken en ontwikkelen. De bundeling van de kennis van de twee familiebedrijven zal leiden tot belangrijke impulsen voor nieuwe producten en processen." Dankzij de ervaren en betrouwbare medewerkers in beide bedrijven kan de toekomst samen worden vormgegeven.

Voor meer informatie:
Christian Rathgeb
Rathgeb BioLog AG
Rohräcker
CH-8476 Unterstammheim, Zwitserland
+41 79 669 61 05
christian.rathgeb@rathgeb-bio.ch
www.rathgeb-bio.ch 

Martin Kellermann
kellermann.ch ag
Neue Horgenbachstrasse 2 
CH-8548 Ellikon an der Thur, Zwitserland
+41 79 608 55 00
martin@kellermann.ch 
www.kellermann.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.