Natuurslagerij De Woeste Grond komt met delicatesse:

Droge worst van zoetwateroesters

Woester, zo heet de nieuwe delicatesse die 'meukvrije' natuurslagerij De Woeste Grond op de markt gaat zetten. Léon Stam van DWG vertelt over de vondst: "De Ruiten Aa stroomt als het ware door onze achtertuin. Het is echt geweldig om te zien hoe de natuur alles weer heeft overgenomen. We hebben het herstelproject natuurlijk op de voet gevolgd en de natuurbeleving is echt heel indrukwekkend nu. Een aantal jaren geleden zagen we dat de zoetwatermossel terugkwam. En nu is dus ook de zoetwateroester terug, een ware delicatesse die we gaan verwerken in een prachtig nieuw product: een droge worst die we onder de naam ‘Woester’ op de markt gaan brengen."

"De zoetwateroesters worden door ons op uiterst zorgvuldige wijze en op speciaal door Staatsbosbeheer aangewezen plekken geraapt. Dat doen we altijd voor zonsopgang zodat de oesters nog mooi gesloten zijn. Daarbij belasten we de natuur en de beek zo min mogelijk, onder meer door handschoenen en laarzen van ecologisch verantwoord soft touch materiaal te dragen. Na het rapen leggen we de zoetwateroesters een aantal dagen in een grote bak met lauwwarm water. De oesters worden daarbij regelmatig gekeerd zodat het vlees een stevige structuur krijgt. Dan wordt het vlees eruit gehaald en op smaak gebracht met Keltisch zeezout en inheemse kruiden uit het beekdal. Na het vermalen van het vlees maken we er een overheerlijke worst van."

"De worst is nu nog niet op de markt omdat we de receptuur nog aan het verfijnen zijn. Maar de eerste reacties zijn veelbelovend. Wat echt heel leuk is: mensen kunnen deelnemen aan ons proefpanel, de eerste proefsessie is zaterdag a.s. Aanmelden is wenselijk. De Woester barst trouwens van de gezonde vetzuren en spoorelementen. Wat dat aangaat is het oervoedsel dat echt iedereen zou moeten proberen. Of het een boost kan geven aan je liefdesleven? Dat zou zomaar kunnen, maar dat zullen mensen toch echt zelf moeten gaan ervaren!" aldus een schaterlachende Léon Stam.

Aanmelden voor proefpanel op 1 april? Stuur een mail naar: leon@dewoestegrond.nl

Voor meer informatie: www.dewoestegrond.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.