Pakketbezorger: "Ik vind het enorm vernieuwend"

Webwinkel gaat 100% verpakkingsvrij versturen

Na Pieter Pot gaat ook Eco-Logisch 100% vanaf 1 april verpakkingsvrij versturen. Eco-Logisch verkoopt als webwinkel een breed assortiment duurzame non-food producten. Van biobased bouwmaterialen tot huishoudelijke artikelen en verzorgingsproducten. Veel producten zijn nog verpakt en ook voor de verzending worden nog dozen gebruikt. Hoewel Eco-Logisch al veel dozen recyclet en het verpakkingsgebruik minimaliseert, meldt de webwinkel dat ze nu een stap verder gaan, naar 100% verpakkingsvrij versturen. Dat betekent dat producten zonder verpakking geleverd worden en zonder verzenddoos worden aangeboden. Geen gekke gedachte, aldus het bedrijf, want het eerste wat de ontvanger doet is de verzendoos en de verpakking van een product weggooien.

Om dit mogelijk te maken is Eco-Logisch een samenwerking aangegaan met PostNL. PostNL haalt de producten los op, voorzien van een verzendlabel. Per bezorgadres worden vervolgens de producten bij elkaar gezocht om afgeleverd te worden bij de klant. Het is extra werk voor PostNL, maar het biedt zeker ook voordelen. Zonder verpakking passen producten namelijk veel vaker door de brievenbus. Klanten hoeven dus niet thuis te zijn om de bestelling in ontvangst te nemen. De test draait al een tijdje en vanaf april zal Eco-Logisch overgaan naar 100% verpakkingsvrij verzenden.

Voor meer informatie:
Bart de Vries
Eco-Logisch
bart@eco-logisch.nl 
www.eco-logisch.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.