"We zijn superblij met de consistentie"

Nieuwe plantaardige kokos-opklopcrème met 30% vet

Tholen - TerraSana heeft een nieuwe plantaardige kokos-opklopcrème ontwikkeld, een plantaardig alternatief voor slagroom. "Deze kokosslagroom is beter dan we in al die tijd hebben gezien en geproefd, en we hebben er veel getest. Tot nu toe voldeed niets aan de TerraSana standaarden. De slagroom was schilferig of juist keihard door een te grote hoeveelheid tapioca, of de kokos zag er geel uit. We zijn net zo lang doorgegaan met de ontwikkeling tot we superblij waren met de consistentie. We willen natuurlijk alleen kwaliteit leveren zoals consumenten van TerraSana gewend is", vertelt Laura van Driel, productmarketeer bij TerraSana.

De nieuwe kokos-opklopcrème bevat maar liefst 91% kokosnoot. "Puurder wordt het niet. Met een vetpercentage van 30% is deze kokoscrème net zo romig als gewone verse slagroom. Dit is alleen een beter en plantaardig alternatief voor slagroom. Beter voor de planeet!

Laura geeft aan dat je het kokosvet echt nodig hebt om het te kunnen kloppen. "Ook hebben we een heel klein beetje tapiocazetmeel toegevoegd om de crème dikker te maken. Hierdoor is de slagroomtoef mooi glad, luchtig en toch stevig. Precies zoals je van verse slagroom verwacht. Je hoeft niks toe te voegen aan het product, tenzij je er suiker in wilt, net als bij gewone slagroom. Je klopt het een paar minuten in een smalle, hoge kom op, en je bent er. We konden zelfs de mengkom op zijn kop houden zonder dat er iets uit viel, dat hebben we natuurlijk even getest."

De opklopcrème kan bijvoorbeeld als toefje op gebak of bij warme plantaardige chocolademelk geserveerd worden. "Dit zijn echter niet de enige toepassingsmogelijkheden. Je kunt de crème namelijk ook in baksels, zelfgemaakt ijs, pudding en toetjes gebruiken, dat maakt het geheel romiger. Na openen blijft de crème zo'n 3 dagen goed wanneer je hem in de koelkast bewaart. Zelf heb ik hem na het bakken bijvoorbeeld een paar dagen later nog voor in de currysaus gebruikt."

Ook nieuw: Kokosmelk light
Ook is er van de kokosmelk nu ook een light variant beschikbaar. "Hiermee hebben we een complete lijn staan. Voor onze business-to-business klanten is het natuurlijk het mooist als je alles bij ons kunt inkopen. De Kokosmelk light kun je gebruiken in je dagelijkse smoothie of om een low-fat curry te maken. Hij is wel lekker romig met alleen pure kokos en water. We doen er geen toevoegingen in. Ook geen guargom. Er is veel vraag naar koolhydraatarme en natuurlijk vette producten. In deze trend past dit product perfect."

Voor meer informatie:
Laura van Driel
TerraSana
Waaier 10-12
2451 VV Leimuiden
0172 503337
laura.van.driel@terrasana.nl  
www.terrasana.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.