Oostenrijkse campagne: Biologisch = klimaatbescherming door te eten

Een maand lang wijzen posters in heel Oostenrijk op de voordelen van de biologische landbouw voor de klimaatbescherming. Onder het motto "Biologisch = klimaatbescherming door te eten" worden een maand lang posters getoond waarin het voordeel van de biologische landbouw voor de klimaatbescherming centraal staat.

"Het laatste rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) heeft onlangs duidelijk gemaakt hoe dramatisch de situatie is. Ondanks en juist vanwege de deprimerende feitelijke situatie richten wij ons met de door ons gebruikte slogan bewust op bestaande mogelijkheden voor actie en kansen. Dit en een vrolijk motief zijn bedoeld om de drukkende last van het ernstige onderwerp weg te nemen en de haalbaarheid van de ongetwijfeld enorme taak over te brengen," benadrukt Bio Austria voorzitster Gertraud Grabmann. Tegelijkertijd geeft de afbeelding van een kind aan dat het bij klimaatbescherming gaat om het behoud van een toekomst die geschikt is voor kleinkinderen.

Poster campagne © BIO AUSTRIA / El Daly

Biologische landbouw is een belangrijk instrument om de uitdaging van de klimaatcrisis aan te gaan. Het is niet voor niets dat de Europese Commissie de uitbreiding van het biologisch bebouwde areaal in de Europese Unie tot 25 procent in 2030 heeft vastgesteld als maatregel om de doelstellingen van de Green Deal op het gebied van landbouw en voedsel te bereiken. Allereerst zijn het afzien van kunstmest en synthetische chemische bestrijdingsmiddelen en de lagere veestapel in de biologische landbouw doorslaggevende factoren voor de klimaatvriendelijkheid ervan. Bovendien maakt het hogere humusgehalte in biologische bodems het mogelijk om op lange termijn meer klimaatschadelijke CO2 te binden. Bovendien gebruikt de biologische landbouw geen uit Zuid-Amerika geïmporteerde sojabonen als veevoer, waar voor de teelt ervan voortdurend regenwoud wordt vernietigd.

Bron: Bio Austria


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.