Dit keer wel Nederlandse finalisten?

Aanmeldingen voor tweede editie EU Organic Awards zijn welkom

Na het succes van de eerste editie van de EU Organic Awards zijn afgelopen zaterdag de aanmeldingen voor de tweede editie geopend, met als sluitingsdatum 14 mei 2023. De EU Organic Awards belonen verschillende uitstekende actoren in de biologische waardeketen die een innovatief, duurzaam en inspirerend project hebben ontwikkeld dat echt van toegevoegde waarde is voor de biologische voedselproductie en -consumptie. De prijsuitreiking vindt plaats in Brussel op maandag 25 september 2023.

De EU Organic Awards worden gezamenlijk georganiseerd door de Europese Commissie, het European Economic and Social Committee, het European Committee of the Regions, COPA-COGECA en IFOAM Organics Europe, met de steun van het Europees Parlement en de Raad. Er worden acht prijzen uitgereikt in zeven categorieën:

  • Best organic farmer (vrouwelijk en mannelijk)
  • Best organic region
  • Best organic city
  • Best organic  'bio district'
  • Best organic food processing SME
  • Best organic food retailer
  • Best organic restaurant/food service

Elke EU-actor of -instelling in de biologische waardeketen die tot de bovenstaande categorieën behoort en een opmerkelijk project heeft dat bijdraagt tot een betere betaalbaarheid en/of toegankelijkheid van biologische producten in de EU, kan zich kandidaat stellen. Aanvragen in alle officiële talen van de EU zijn welkom. Zij zullen worden getoetst aan de criteria excellentie, innovatie, duurzaamheid en de mogelijkheid om het project elders in de EU te repliceren. De winnaars zullen bijdragen aan een grotere bekendheid van de biologische productie in de EU.

Volgens de laatste Eurobarometer neemt de publieke erkenning van het EU-logo voor biologische landbouw toe: 61% van de Europeanen geeft nu aan het logo te kennen. Het aandeel landbouwgrond in de EU dat voor biologische landbouw wordt gebruikt, is in de periode 2012-2020 ook met meer dan 50% toegenomen, met een jaarlijkse stijging van 5,7%, volgens de meest recente marktnota van de Europese Commissie.

Vorig jaar waren er geen Nederlandse finalisten. Dit keer wel?

Klik hier voor meer informatie over de Awards en de mogelijkheid om aan te melden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.