NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat

Hoe kun je zelf (beter) inschatten wat voor weer het wordt? Bijvoorbeeld als je een boerenbedrijf runt? En waarom is het zo belangrijk om met klimaatverandering aan de slag te gaan? Gerrit Hiemstra is één van Nederlands' bekendste meteorologen. In 2022 ontving hij de Machiavelli-
prijs 2021 omdat hij de klimaatverandering, en de gevolgen daarvan, duidelijk maakt voor een groot publiek. Hij is te gast tijdens de Warmonderhof Avondklas op 13 april in de Hofzaal van Warmonderhof te Dronten.

Praktische tips weersvoorspelling
De meteoroloog en weerpresentator van het NOS Journaal gaat op praktische wijze in op het weer en het klimaat, onderwerpen die voor veel mensen ongrijpbaar en ingewikkeld zijn. Hiemstra wijst op online informatie die je goed kunt gebruiken bij het inschatten van het weer. Tijdens deze praktische avondklas staat Hiemstra ook uitgebreid stil bij klimaatverandering. Elke kilo broeikasgas die we uitstoten draagt bij aan klimaatverandering. Daarom moeten we er niet alleen over praten, maar vooral er iets aan doen, vindt Hiemstra.

Aanmelden en mee-eten
Voor de avondklassen dien je je aan te melden. De avond start om 19.30 uur. De inloop met koffie en thee is vanaf 19.00 uur. Je kunt vooraf om 18.00 uur een voedzame avondmaaltijd met dessert mee-eten in de Hofzaal. De koks bereiden het eten zoveel mogelijk met producten van eigen erf, altijd biologisch of biodynamisch. Via het aanmeldformulier voor de avondklas kun je ook direct je eetreservering plaatsen. De kosten voor een avondmaaltijd bedragen 15 euro.

Waardebepaling achteraf
Warmonderhof Avondklassen zijn momenten van inspiratie, ontmoeting en verdieping op het gebied van landbouw, zorg, voeding, antroposofie en ondernemerschap. De avondklassen worden gehouden voor boeren, burgers en studenten. Avondklassen werken met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept.

Aanmelden is noodzakelijk. Klik hier om aan te melden. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.