Dringend verzoek aan het kabinet: steun bio bij piekbelastersaanpak

Samen met de Groenboerenplan partners – Biohuis, Demeter, Federatie agro-ecologische boeren en Herenboeren – vraagt Caring Farmers het kabinet om de bio-boer en andere koplopers te ontzien bij het piekbelastersaanpak.

Biologische, biodynamische, CSA tuinen en andere kleinschalige en duurzame boerderijen gebruiken geen kunstmest, minder mest en stoten daardoor gemiddeld veel minder stikstof uit.

Toch vreest Biohuis dat zeker 25% van de biologische bedrijven hun voortbestaan niet zeker zijn, omdat zij in de buurt van natuurgebieden liggen.

Deze bedrijven horen bij de landbouw van de toekomst. Biologische en andere duurzame groene boeren houden minder dieren op een hectare en verdienen toch een boterham. Deze bedrijven opdoeken binnen het stikstofbeleid zou haaks staan op de landbouwtransitie die we willen en haaks op twee aangenomen moties in de Tweede Kamer die vragen koploperbedrijven juist te steunen.

De partijen vragen het kabinet om een helder signaal dat bestaande biologische bedrijven en andere bewezen vormen van duurzame landbouw (zonder chemie en kunstmest) met concreet beleid gesteund zullen worden.

Klik hier om de gehele brief te lezen. 

Bron: Caring Farmers


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.