Twee keer zilver voor ERF-1: met biologische Karneboter en Boeren Hangop

Boeren en boerinnen uit het hele land – die zelf hun melk verwerken tot kaas of zuivel – streden 13 maart om de Den Besten Cum Laude Award. Een deskundige jury beoordeelde 227 zuivelproducten en 342 kazen op smaak, geur, consistentie en de verpakkingswijze. De verkiezing kon rekenen op een recordaantal inzendingen. Met de Boeren Hangop en Karneboter viel het zuivelteam van ERF-1 in de prijzen. 

Het team van ERF-1 toont de producten en oorkondes.

Boerenzuivel in de prijzen
In Bodegraven werd het zilveren predicaat aan ERF-1 uitgereikt voor de Biologische Karneboter en Hangop. "Een hangop hoort friszuur te zijn zonder smaakafwijkingen met een dikke maar gladde consistentie. De boter wordt eveneens beoordeeld op de typische botersmaak, afwezigheid van smaakafwijkingen, geur en kleur. Het aanwezige water in boter, maximaal 16%, moet goed verdeeld zijn over de boter en de boter moet luchtdicht zijn verpakt om oxidatie te voorkomen. Met een half punt te kort viel helaas de kwark en kefir nét niet in de prijzen maar kregen toch een mooie score. Een score die wij niet hadden gehaald zonder onze dames in de stal en de inzet van de boer die elke week weer zorgt voor de productie van dit prachtige product; melk!", vertelt Irene Prinsen-Bruins namens ERF-1.

Kampereilander kaas
Naast zuivel deed ook Kampereilander kaas mee aan de Cum Laude beoordeling. "De kazen vielen, met 1 punt te kort, net buiten de boot qua prijzen maar scoorden toch ook als 1e soort kaas. Rauwmelkse kaas maken is écht topsport en we zijn dan ook blij met dit resultaat."

Feestelijk actie tot 1 april
De producten van ERF-1 zijn elke week vers verkrijgbaar op de boerderij waar zij ook worden gemaakt; ERF-1 (Mandjeswaardweg 6 te Kampen). Daarnaast bij tal van adressen in de regio. Naast dagverse zuivel wordt er op ERF-1 ook kaas gemaakt en is het rundvlees van eigen runderen verkrijgbaar. ERF-1 is de jongveelocatie van het bedrijf. Men kan er terecht voor een rondleiding (op afspraak), Boerderij educatie voor scholen en op ERF-1 is tevens een vergaderlocatie. Men kan er met de camper terecht om het boerenleven te ervaren.

Voor meer informatie:
ERF-1
Mandjeswaardweg 6
8267 AW Kampen
038 4580392
06 19818801
irene@erf1.nl
www.erf1.nl

www.cumlaudeawards.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.